Интересни факти за естествено газираните минерални води!

Знаете ли, че естествено газираната минерална вода е полезна. Тя се използва за лечение на различни заболявания на бъбреците и стомашно-чревния тракт. Тази вода е с естествен произход. Тя се нарича минерална, защото под земята преминава през различни минерали и поглъща въглероден диоксид по естествен път. Вкусът на тази вода зависи от минералите, през които е преминала. Една от най-вкусните и с доказани лечебни свойства е естествено газираната минерална вода на Михалково.

А, знаете ли също, че естествено газираната минерална вода се използва като набухвател за приготвянето на тестени изделия- питки, кейкове, палачинки, различни видове кексове, тутманици и др., както и на прекрасната българска баница. Няма по-вкусни домашно приготвени кюфтета и кебапчета от тези, чиято кайма е замесена с естествено газирана вода, като тази на Михалково.

Още един любопитен факт е, че естествено газираната минерална вода е не само чудесно средство за утоляване на жаждата и незаменима съставка в кулинарията, но и истински природен дар за почитателите на домашно приготвената козметика. Съвсем лесно и бързо в домашни услковия се приготвят рецепти за лице, коса, кожа и нокти.
Опитайте и ще се уверите сами!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment