Инструменти в помощ на PPC кампанията

Изграждането на стратегия за PPC кампания не е никак лесна работа. Това е и причината маркетолозите да се възползват от всичката помощ, която могат да получат. В най-добри приятели за тях могат да се превърнат различни инструменти, които помагат в автоматизирането на процесите за редакция на текст, извеждането на аналитични данни и много други. Предимството на тези инструменти е, че те са безплатни и всеки може да ги използва за своята Pay per click акция (това е описано и тук: http://www.seopal.bg/професионална-ppc-реклама-от-seo-pal/). Те могат да се окажат незаменим помощник в натоварените дни на кампанията.

1. Excel – Тук трябва да се направи уточнението, че това е безплатен инструмент, ако имате компютър с инсталиран офис пакет от Microsoft. Над 90% от компютрите разполага с тази екстра, така че тя може се използва във всяка PPC кампания. Повечето експерти казват, че това е задължително условие.
2. Excellent Analytics Plugin за Excel – Извеждането на данни в таблица от Excel е навик на много специалисти, които се занимават с рекламни кампании. Това означава, че репортите са по-прегледни и лесни за анализ.
3. Statistical Significance Spreadsheet – Това е инструмент, който може да бъде наистина много полезен при изграждането на реклама, но много често е подценяван. Все пак би могъл да бъде безценно средство за тестване на рекламен текст.
4. Analysis ToolPak за Excel – Това е още един безплатен плъгин, който работи с Excel. Той ще ви позволи да направите тестове с разширени хипотези. Освен това можете да го използвате по време на цялата Pay per click кампания.
5. Uber Suggest – Това е инструмент, който може да ви послужи да попълните списъците си с ключови думи. Често се случва някои от най-печелившите попадения да бъдат пропускани. Именно това налага използването на инструменти, като този. Освен това той ще ви даде изцяло нова перспектива и идеи по отношение на рекламния текст.
6. Keyword Wrapper – Това е лесен за използване инструмент, който можете да използвате, за да генерирате ключови думи за рекламната кампания. Освен това вие ще имате възможност за бързо създаване на набори от ключови думи във всички типове на съвпадението. Ще ви отнема не повече от една минута, за да създавате списъци с такива думи.
7. Phrase Builder – това е страхотен инструмент, който ще ви позволи да разгърнете потенциала на вашата PPC кампания. Въведете няколко думи и той ще ги превърне в словосъчетания, които бихте искали да използвате.
8. Soovle е още един инструмент, който ще ви помогне да изграждате списъци от ключови думи. Soovle служи на общите търсения на множество сайтове, включително YouTube, Answers.com и Amazon. Това е допълнение към обичайните предмети търсачката.
9. Convertable е инструмент, който служи за проследяване на данните за PPC кампанията (и за който прочетох повече тук: http://www.seopal.bg/списание-за-seo-оптимизация-и-онлайн-мар/). Трябва да се отбележи, че той е все още в бета тестване. В случай, че има нещо, което ви смущава, можете винаги да използвате Salesforce.
10. SplitTester – Това е наистина много удобен инструмент за статистика на всяка Pay per click кампания. Чрез него можете много лесно да решите кои рекламни текстове се харесват повече на потребителите. Инструментът позволява сравнение между две реклами. Излъчването на победител се прави на базата на критерии като импресии, време за престой и др.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment