Инсталиране на климатик – какво е стандартен монтаж

Климатици онлайн Дом и семейство

Когато тръгнем да търсим климатик за дома си, със сигурност ще чуем десетки пъти от търговците репликата, че климатикът включва стандартен монтаж. Това е нещо, което се приема един вид като допълваща услуга и се извършва или от самата фирма, от която купуваме уреда, или от лицензиран за това сервиз (по-често е второто).

И макар че най-вероятно ще го повторят по веднъж във всеки магазин, тези думи сякаш влизат от едното ухо за да излязат от другото, без да оставят следа. Дори и не се замисляме какво представлява това описание. За всеки човек това означава едно – че ще му поставят климатика при всякакви обстоятелства.

Какво означава стандартния монтаж

Климатици онлайн

Обърнахме се към специалисти от Klimatici.bg за да ги попитаме какво означава стандартният монтаж и може ли да има разлики от една фирма до друга в това отношение. Ето какво ни казаха те.

  • Достъпност

Едно от най-важните условия за да имаме стандартен монтаж е да има достъпност до мястото, на което ще се поставя климатика. Това се касае най-вече за външното тяло, например да има безопасен достъп от балкона или прозореца. Ако става дума за нисък етаж или за къща, трябва да има лесен достъп със стандартна монтажна стълба.

  • Брой посещения

За да можем да говорим за стандартен монтаж е важно монтажниците да приключат всичко в рамките на едно посещение. Ако се налага да идват два или повече пъти, това не може да се определи като стандартна инсталация на климатик.

  • Разпробиване на стената

Ако стената е със стандартна дебелина (например 20, 25 или 30 сантиметра), всичко е в рамките на нормалното. Но ако се налага разпробиване на каменна стена или на стена с голяма дебелина, както имаме при някои стари сгради, това излиза от рамките на стандартното.

  • Инструктаж

Стандартният монтаж на един климатик завършва с демонстрация от страна на монтажниците. Те трябва да покажат нагледно как се пуска и спира уреда, което в повечето случаи става изключително елементарно.

Казано на кратко, понякога не е изключено да се наложи доплащане ако имаме на лице някакви по-необичайни обстоятелства, но трябва да се каже, че в повечето случаи монтажниците намират начин да се справят дори и при ситуации, при които на пръв поглед няма какво да се направи.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment