Има ли ефективно лечение на хемороидите?

Тромбозните хемороиди може да са много болезнен кръвен съсирек. Това е състояние, което може да се проточи в продължение на седмици. Не всеки пациент може да понесе болките и се насочва към други решения на проблема. В повечето случаи може да се предпочете консервативното решение. Понякога се случва хемороидите да си отидат от само себе си за няколко дни. В моментите, в които те продължават да тормозят пациентите, се налага да се направи консултация с личния лекар.

Как да си помогнем?

Пациентите, които страдат от това заболяване, трябва да имат възможно най-много информация, за да не изпадат в подобно състояние отново. Има лесни процедури, които всеки пациент може да приложи, за да помогне за разрешаването на проблема с хемороидите. Те включват топла вана и прилагане на локални кремове и мехлеми. Вземането на топла вана или душ действат много ефективно за успокояването и почистването на раздразнената зона. Те са в състояние да донесат облекчение на болката и дискомфорта. Всеки специалист може да ви препоръча болкоуспокояващ крем против хемороиди, който съдържа лидокаин. Освен това, мазилото е ефективно, когато става дума за свиване на тромбозните участъци от кожата. Лек срещу хемороидите можете да намерите и онлайн от сайтове като hemoroidi-bg.com.

Инвазивните решения

Хирургията е вариант, който много лекари могат да препоръчат като най-ефективен. Истината е обаче, че процедурата преминава бързо, но не и периодът на възстановяване. Истината е, че хемороидите са упорито заболяване, което може да се появи отново след проведен курс на лечение с мехлеми и медикаменти. Лекарите препоръчват инвазивното лечение да започне още при първата проява на симптомите, но малко пациенти се решават на подобна крачка. Процедурите са много прости за обяснение и разбиране. Това е важно за много хора, които са взели решение за такова лечение. Уверете се, че сте направили всички консултации с вашия лекар, който ще ви посъветва за най-доброто лечение. Външните хемороиди са по-тежки от вътрешните, защото представляват по-голям дискомфорт за пациента. Лечението им трябва да започне веднага, след като са засечени първите симптоми.

Просто определение на тромбозата – това е кръвен съсирек, който се образува във вената, което може да повлияе на притока на кръв. Тромбозата не се пе проявява само при хемороидите. При инвазивното лечение на хемороидите лекарите се опитват да спрат притока на кръв към болезнения участък. Проблемът при тези процедури е, че може да се наложат шевове и дълго възстановяване.

Тромбозните хемороиди най-често се дължат на разширени или подути вени. Те могат да се образуват след болезнено изхождане, особено ако пациентите имат запек. Симптомите ще се проявят по време или веднага след ходенето до тоалетна. Истината е, че подобни пациенти са преживявали някои от по-леките симптоми на заболяването, но просто не са им обърнали внимание.

Превенция

Ето защо най-добре е пациентите, които са били изложени на заболяването, да полагат усилия за превенцията му. Те трябва да се опитат да не се натоварват физически с големи тежести. Освен това, трябва да помислят за промени в диетата, за да възстановят баланса на стомаха си. Можете да помислите за приемането на лаксативи, за да избегнете запека.

Тромбозните хемороиди изглеждат по-различно от останалите външни прояви на заболяването.Цветът им се променя в син или червен заради състоянието на съсирената кръв. Добре е, че може да се случи и да не са болезнени.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment