Играчки за бебета на възраст от 3 до 6 месеца

Във възрастта от 3 до 6 месеца вашето бебе открива, колко забавни са ръцете му, тъй като те вече не са стиснати в юмрук. То ще може само да хване играчката поставена в ръцете му или да достигне до тази, която е привлякла вниманието му. Скоро движенията на ръцете му ще станат още по-умели и детето ще може да завърта играчката в ръцете си, за да я огледа от всички страни, обикновено, преди да я сложи в устата си. Затова винаги проверявайте етикетите на играчките, които купувате на вашето бебе, за да сте сигурни, че са подходящи за дъвчене и никога не ги закачайте за кошарата му на еластичен низ, тъй като това може да доведе до задушаване.

бебешки играчки

Предлагаме няколко вида бебешки играчки подходящи за тази възраст, които със сигурност ще привлекат и задържат за дълго вниманието му.

 • Детски мобилни телефони: Бебетата проявяват голям интерес към ярко оцветените предмети, особено ако се движат и издават звуци. Едно мобилно устройство би могло да донесе много приятни емоции на вашето дете, но го използвайте само докато то още не е в състояние да сяда само. Винаги дръжте мобилното устройство далече от очите на вашето дете и внимавайте по него да няма части, които то може да погълне, ако го достигне. За целта има и бебешки играчки тип мобилни телефони, които имитират едно към едно истинските, но са заредени с цветни картинки и приятни мелодии.
 • Леки дрънкалки: Бебетата много обичат да правят шум. Дайте на вашето мъниче дрънкалки и гледайте как бързо ще се научи да ги разклаща. Пуснете му силна музика, защото на тази възраст то много обича да слуша и само се научава да следва ритъма ѝ. Вземете му дрънкалки направени от здрав материал и без малки части по тях, които може да погълне и го оставете да се забавлява.
 • Сводове с играчки: На тези сводове са окачени цветни плюшени или пластмасови бебешки играчки и те могат да се закрепят към детската седалка, столчето за кола или количката. Те ще осигурят забавление за вашето дете, когато пътувате на дълъг път с кола или просто го возите в детската количка на разходка в парка.
 • Мекички плюшени животни и кукли: На тази възраст децата започват да проявяват привързаност към своята кукла или плюшено животинче. Важно е играчките, които подбирате да са изключително мекички и пухкавички, без в тях да има телове, които могат да пробият материята и да наранят детето ви. Уверете се, че очите на плюшената кукла или животинче са добре пришити и няма да попаднат в гърлото на детето ви и да го задушат. Внимавайте и за панделки, копчета или прежда, които то също може да погълне.
  Издаващи звуци гумени играчки: Всичко, което вашето дете може да държи и стиска е много подходящо за тази негова възраст. Гумените бебешки играчки са идеални за ваната и очаквайте да слушате техния пискащ звук придружен с детски смях доста дълго време.
 • Детски книжки с твърди корици: Четенето на книги на детето, във всяка негова възраст, е много важно за неговото развитие. Тези книги са много полезни за бебетата и могат да издържат на всякакви прояви на тяхната любов, като хапане и плюнчене. Предлагат се дори книги направени от различни текстури, които вашето бебе може да усети.
  Слушането на гласа ви успокоява детето и развива слуховите му възприятия и речеви способности. А промяната на тембъра на гласа ви, поставянето на различни интонационни акценти, пеенето и вокализирането ще направи четенето още по-забавно и едно от най-любимите занимания на вашето дете.
 • Цветни гризалки: Когато започнат да никнат зъбките на вашето бебе венците му стават особено болезнени, тогава на помощ ви идват цветните гризалки. Поставете ги в хладилника и така ще осигурите на детето си хладното облекчение, от което има нужда в този момент. Никога обаче не поставяйте гризалките във фризера, тъй като такива ниски температури могат да навредят на деликатните детски венци и устни.
 • Играчки за манипулиране: На тази възраст вашето бебе вече може да взема неща и да ги хвърля наоколо и за него биха представлявали интерес кубчета, безопасни пъзели и играчки сортери. Големите и меки топки, които ще може да търкаля и хвърля наоколо са особено интересни за мъниците, а ако докато се движат издават различни звуци или музика още по-добре. Вашето бебе ще бъде и очаровано от играчки с лостове, които да може да дърпа и големи пластмасови панти, които се отварят и затварят.
 • Бебешки проходилки: Когато вашето бебе е на 6 месеца то ще може само да се изправя, а бебешката проходилка ще му даде възможност да се придвижва и да опознава заобикалящия го свят. Най-вероятно ще обича да седи в нея и да си играе с играчките й, като ги върти и дрънка. Важно условие е, когато купувате бебешката проходилка тя да бъде стабилна и да не се преобръща лесно. Друго, на което трябва да обърнете внимание са интересите на вашето бебе, тъй като бебешките проходилки имат различни бебешки играчки по тях, най-добре е като я купувате да го вземете със себе си в магазина, за да може то да си я избере само. Това ще ви гарантира, че детето ви с желание ще седи в нея и ще се забавлява много.
 • Активни гимнастики и килимчета: Те са полезни не само у дома, но и са идеално решение за забавление на вашето дете, когато пътувате. Независимо дали сте на пикник в парка или ви се налага да отседнете в хотел, разстилайки активната гимнастика или килимче на пода вие осигурявате на детето си чиста и позната среда, върху която то може да си играе със своите любими играчки, които може да закачите по сводовете и на допълнителните кукички.

Това само част от най-основните видове бебешки играчки, подходящи за бебчета от 3 до 6 месеца. А ако все още сте в очакване на вашето малко съкровище и не сте приключили с избора на играчки можете да откриете голямо разнообразие в каталога на Minimod на https://www.minimod.bg/бебешки-и-детски-играчки, където ви очакват наистина богат избор.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment