Гранитогрес или теракот

В момента на българския пазар съществува голямо разнообразие от подови настилки. Въпреки това най – предпочитани си остават тези от гранитогрес и теракот и то от български произход. Напоследък актуални са теракотените плочки с пастелни цветове и такива с флорални мотиви.
През последните години все по-широко приложение намира гранитогресът. Той е подово покритие, което има по-голяма здравина и затова доскоро се използваше за покритие на общи части на сгради, за офиси, гари, хотели. Днес гранитогресът се среща все по-често като покритие за коридора в къщи, за банята, кухнята, хола, а дори и в градината. Гранитогресните плочки имат различни размери – от 29/29 до 34/34 сантиметра. Напоследък все по-предпочитани са плочки с по-големи размери. За офиса си или за дома, повечето хора избират гранитогресни плочки с тъмни цветове, докато за банята се предпочитат по-светлите тонове.
Гранитогресните плочки, които се използват в домовете се делят на: глазирани, матирани и полирани.
Подовите настилки от глазирани гранитогресни плочки са по-здрави в сравнение с теракотените, но с течение на времето губят своя блясък. Ето защо най-добре е тези настилки да се използват в помещения, където има по-малко натоварване, например в спалнята.
Полираните гранитогресни плочки са с гладка и огледална повърхност и се използват като подови настилки най-вече в хотели, офиси, търговски центрове, тъй като създават усещане за лукс.
Подовите настилки от матиран гранитогрес имат повече предимства, тъй като няма риск от подхлъзване. Повърхността на тези настилки не може да се надраска и дава възможност за имитация на различни материали.
Най-голяма популярност сред подовите настилки има релефният гранитогрес.
Подовите настилки от теракот имат по-малка издръжливост и затова са подходящи за помещения, където има по-малко натоварване, например те са идеални за кухнята.
Ако не сте информирани достатъчно по темата и се чудите между гранитогрес или теракот, заповядайте в магазина на aquastylebg.com. При нас имате възможност да се консултирайте подробно за всички възможни варианти и приложения на продуктите от гранитогрес и теракот.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment