Футболните екипи и отбора

Футболът е вероятно най-известния спорт в целия свят. Познат е на всички ни, тъй като повечето от нас са го играли още като деца. Футболът е спорт с традиции, с чест, с достойнства и най-вече с история. Историята му е много богата.
Едно от най-важните неща във футбола са именно екипите. Именно те симвoлизират традициите и историята на отбора. Благодарение на тях се отличават двата отбора, когато играят, благодарение на тях феновете се асоциират с отбора, както и играчите с клуба.

Безспорно екипите са нещото, което съхранява традициите в най-голяма степен. Те са символ на победите, единството и отборната игра, на честта и достойнствата на целия клуб още от самото му създаване.
Обикновено екипите се правят в сравнително простички цветови комбинации, така че да са лесноразпознаваеми и да се различават един от друг без много усилия. Цветовете, които се подбират за футболните екипи, са в гамата на по-ярките – червено, синьо, зелено или пък бяло. Разбира се, срещат се и отбори с екипи в черно или жълто, а има и различни цветови комбинации.
Най-различни цветови комбинации на екипите можем да открием в tenevsport.com – от там можем да закупим страхотни екипи, с които да тренираме, да играем или просто защото сме фенове на спорта.

Футболните екипи са отличителен белег на всички отбори – по този начин те се различават един от друг, когато играят. Интересно е, ако играят отбори, чиито екипи са в еднакъв или подобен цвят. Тогава, за да се различават един от друг, единият отбор облича така наречените резервни екипи.

Всеки отбор има резервни футболни екипи – те са в различен цвят от „редовните” екипи и са направени с цел да се избегне да играят два отбора с еднакъв цвят екипи.
Обикновено футболните екипи се състоят от къси гащета, фанелка с къси ръкави, дълги чорапи и специални обувки, наречени бутонки. Има и още много „аскесоари”, които са по-голямата подробност от екипите.

Материята, от която се прави облеклото, винаги е лека и дишаща, така че максимално да улеснява играчите, които тичат по стадиона в продължение на деветдесет минути. Чорапите са дълги, за да могат да придържат и прикриват така наречените кори – протектори, които предпазват подбедрицата на играчите от наранявания. Обувките са може би най-съществената част от футболните екипи, тъй като, ако те са неудобни, цялата игра би била невъзможна. По подметките си имат малки издатини, приличащи на бутони – оттам идва и името им. Те предпазват от хлъзгане по тревата, така че да няма инциденти по време на игра. Към футболните екипи има още и различни видове протектори, които правят играта по-безопасна за футболистите, както и облекло, предназначено за по-тежки климатични условия.

В www.tenevsport.com можем да открием всякакви футболни екипи, подходящи за всекиго от нас – цените са достъпни и лесно можем да сме част от великата история на футбола.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment