Филърите с хиалуронова киселина – защо са толкова предпочитани

Филърите с хиалуронова киселина са чудесен и много ефикасен начин, по който човек може да забави появата и дори да заличи напълно външните белези, оставени от естествените процеси на стареене в тялото.

Този тип разкрасителна процедура е известна с това, че като цяло няма странични ефекти и е подходяща за почти всеки пациент. Да не говорим за това, че цената на процедурата я прави достъпна за всеки работещ мъж или жена със средни доходи. Най-честата разпространена форма е филъри за устни.

Филърите с хиалуронова киселина са естествени за човека

Хиалуроновата киселина е нещо, което съществува съвсем естествено в тялото на човека. В най-големи количества тя е съсредоточена в очите и в областта на ставите, където играе ролята на лубрикант и предпазва от претъркване.

Освен това, хиалуроновата киселина играе голяма роля и при травми и наранявания, където намалява подуването и отоците, а също така и забързва възстановителните процеси.

Резултатът се запазва до една година

Преди хората да се решат на дадена процедура, един от въпросите, които те много често задават е колко време ще се задържат резултатите. При филърите с хиалуронова киселина резултатът ще е видим приблизително около една година.

Както е и с много други разкрасителни терапии, обаче, тук също играе роля и индивидуалния фактор. При по-млади хора, както и при пациенти с по-заоблени форми на лицето и по-еластична кожа, ефектът може да е по-траен.

Важното в случая е това, че в сравнение с нивото на сложност на самата разкрасителна процедура, а също така като се има предвид и цената, която се заплаща за нея, това е изключително добър резултат (разгледайте в Estetics & Dermatology).

Коя възраст е подходяща за инжектиране на филъри с хиалуронова киселина

Предвид практическата липса на негативни ефекти от инжектирането на хиалуронова киселина, този тип разкрасителни процедури могат да се започнат някъде на възраст около 25 – 26 години.

Разбира се, всичко е индивидуално и ако така прецените, можете да си поставите първите филъри с хиалуронова киселина и на 45 или на 55 например. За подобно нещо няма неподходяща възраст.

Специалистите подчертават, обаче, че колкото по-рано започнете да полагате грижи за външния си вид в тази насока, толкова по-малко усилия ще се налага да полагате, когато сте на вече по-зряла възраст.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment