Етерично масло от вечерна иглика – ползи и предимства

Етерично масло от иглика Дом и семейство

Многобройни проучвания в тази сфера показват, че етеричното масло може да помогне за подобряване на цялостното здраве на кожата. Различни проблеми и състояния могат да се повлияят от различни масла, тъй като всяко етерично масло има различни свойства.

Това се дължи на различните съставки на всеки продукт, което на свой ред произлиза от това, че всяко масло се извлича от различно растение. Едно от маслата, за които се знае малко, но които са доста популярни напоследък е маслото от вечерна иглика.

Ползи от етеричното масло от вечерна иглика

Етерично масло от иглика

Едно от най-отчетливите качества на маслото от вечерна иглика е това, че подобрява еластичността на кожата и я хидратира в дълбочина. Ако кожата се усеща суха, твърда и груба, маслото ще я омекоти.

Това ще направи кожата по-устойчива на умора като цяло. Маслото съдържа съставки, които са от голямо значение за еластичността на кожата, но които няма как тя сама да си създаде.

При какви проблеми помага най-много

Етеричното масло от вечерна иглика може да ви помогне при различни проблеми, но най-голяма полза от него можете да усетите ако страдате от екзема или от акне. Това са състояние, които като цяло могат да се повлияят от този продукт най-добре.

Разбира се, за да почувствате ефект, трябва да спазвате известни правила и да внимавате за качеството на продукта, който купувате. Избирайте само надеждни търговци, които предлагат само най-високо качество истински продукти (вижте на Pranarom.bg)

Как може да се прилага

Трудно може да се говори за конкретен режим на прилагане на маслото от вечерна иглика, тъй като при различни състояния на кожата може да е препоръчителен различен начин на употреба.

Според специалисти, най-важното нещо е първо да се смеси етеричното масло с подходящо базово масло, например от сладък бадем (най-популярно от всички базови масла).

Съотношението трябва да се спазва точно, а какво да бъде, това ще научите от опаковката на етеричното масло, което сте закупили. Обикновено, при третиране на кожни проблеми се ползва режим на прилагане по три пъти дневно.

Приема се, че средният срок на прилагане е в продължение на до 12 седмици, за което време проблемът трябва да се е поуспокоил.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment