Енигматичното въздействие на мъжкия парфюм

мъжки парфюми Лайфстайл

мъжки парфюмиИзползването на ароматизиращи продукти се е практикувало още по времето на Римската империя. Тогава хората са осъзнавали неговото въздействие. В днешно време значението му не е намаляло, а напротив. Цени се повече от всякога. Парфюмирането е нещо повече от естетическо решение за общото излъчване. То повлиява пряко на възприятията и е в състояние да определи отношение, и мнение към даден човек.

Жестока конкуренция

Големият брой световно известни парфюмерийни компании се надпреварват да грабнат вниманието на хората. Правилно подбраният аромат може да обуслови харизматичните черти и излъчване на един мъж. Когато му приляга, като втора кожа, той неминуемо ще привлече вниманието на дамите. Тук не става въпрос за феромони или по – инвазивно действие. Превръщането на аромата в естествена добавка към мъжкото излъчване е изкуство, което не всеки умее. Дори трайността не е на първо място, колкото сливането с естествената природа на притежателя му. Понякога са необходими хиляди комбинации и стотици часове работа, за да се постигне различен, впечатляващ и въздействащ аромат.

 

Начин на живот

Никак не е лесно да се избере правилният парфюм. Но, когато това е факт, той се превръща в начин на живот и философия. Често пъти една-единствена миризма е в състояние да разбуди ума и да повдигне настроението. Когато свързваме даден аромат с редица приятни  моменти, ние настройваме ума си в същата положителна посока. Въздействието и нагласата често пъти вървят ръка за ръка. Увереността не е подарък. Тя се култивира и възпитава.

 

Безценни съставки

Колкото по – концентрирани са основните масла и нотки в парфюма, толкова по – траен и скъп ще бъде той. Основният аромат се променя в зависимост от типа на кожата. Използвайте мостри, за да определите кой ще ви пасне. Когато престои повече от час, ще усетите устойчивата основа, която всъщност трябва да ви ръководи  в избора.

 

Според повода

Истината е, че един парфюм не е достатъчен. Различните поводи и време от деня изискват различен аромат. Дори сезоните в годината са определящи за това как се усеща даден парфюм.

Мъжките аромати като цяло се отличават със своя плътен и силен мирис. Но дори и за силната половина важи условието, че ежедневният парфюм трябва да е по – нежен и лек. Без това да е намек за липса на мъжественост.

Все пак изборът зависи изцяло от личното усещане и предпочитания. Няма да сбъркате обаче, ако вземете под внимание и мнението на половинката. Все пак тя ще е тази, която ще се омагьосва всеки път, когато усети вашия полъх.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment