Енергоспестяващите крушки стават все по-популярни сред собствениците на домове

Подпомагането на околната среда е нещо, с което всеки потребител трябва да се съобразява всеки ден. Това обяснява част от причините, поради които пазарът на енергоспестяващи крушки се разраства в последните години. От една страна, потребителите са доволни, че могат да спестят известна сума пари от осветлени, а от друга, са в помощ на околната среда. Следователно енергията от околната среда се запазва за по-различни цели.

 

Пестенето на енергия е толкова популярно, че изглежда крушките с нажежаема жичка вече не са опция за осветление на помещенията. Вместо това собствениците на домове са започнали да предпочитат решения като енергоспестяващите крушки, диодните осветителни тела и т.н. Потребителските навици се променят бързо и индустрията трябва да остане в крак.

 

Разбира се, предимствата на енергоспестяващите крушки са лесно предвидими. Собствениците на домове обаче имат свои предпочитания и фактори, които фаворизират, когато става дума за закупуване на енергоспестяващи крушки.

 

Предимства според потребителите

Енергоспестяващите крушки, или както са известни сред професионалистите CFL, са предпочитаният избор. Съкращението идва от compact fluorescent lamp, което означава компактни флуоресцентни лампи. Практически погледнато, това са флуоресцентни крушки с по-голяма енергийна ефективност. Освен това, те могат да се използват в много по-широки приложения. Те са идеални както за местата, където имате нужда от повече светлина, така и на тези където трябва да бъде приглушена.

 

Основният елемент от енергоспестяващие крушки, който има предимство над останалите, е минималното количество живак, който съдържат. Това е начинът, по който енергоспестяващите крушки създават светлинния поток, който сме в състояние да видим. Очите ни пропускат ултравиолетовата светлина, но именно тя стимулира фосфорното покритие на лампите, за да произвеждат светлина.

 

Стимулирането на фосфорното покритие е начинът, по който се пести енергията. Това е метод, който е коренно различен от онзи, който се използва в крушките с волфрамова жичка. Всъщност енергоспестяващите крушки използват около 25% от енергията, която е необходима да захрани класическите лампи. В допълнение, продължителността на живота им в около 15 пъти по дълга в сравнение с тази на обикновените предложения на пазара.

 

В заключение

Потребителската култура по отношение на осветлението продължава да се обогатява. Собствениците на домове са по-склонни да направят по-голяма инвестиция в енергоспестяващи крушки, които няма да им се налага да сменят в следващите поне пет години. Освен това, те са наясно, че това е един от факторите, които ще доведат до минимизиране на сметките за електрическа енергия.

 

Потребителите могат да използват този вид крушки за всяко помещение от дома си. Могат да изберат силните бели светлини за хола или дневната стая. Същият избор може да бъде направен и за бюрото. Офисите често използват именно такова осветление, защото то се доближава максимално до дневната светлина. Осветлението е един от основните фактори, на които може да се разчита за повишаване на производителността на работниците.

 

Като голям плюс може да се разглежда и компонентът за предпазване на околната среда. Това са крушки, които са създадени по нов начин и разходват в пъти по-малко енергия. В допълнение на това, те не произвеждат топлина по време на работа, което означава, че могат да се използват в детски стаи или помещения, в които има домашни любимци.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment