Енергията на входната врата според Фън Шуй

image001Според учението на Фън Шуй, главния вход и изход за освобождаване на енергия, които според китайската философия, наречена Чи, в който и да е апартамент или къща, е входната врата. Чрез нея преминават всички отрицателни и положителни енергии. Чи енергията се натрупва пред входната врата. Ако мястото, пред входа е заето от вещи, които се натрупват и не дават пространство на енергията, хубаво е да се замислим за това и да направим нещо за ситуацията. Добре е да закачите фенер на вратата, за да има достатъчно осветление на входа.

Ако входната врата има изложение на север, тя ще осигури спокоен живот в къщата. Но има риск това спокойствие да доведе до взаимно отчуждение на обитателите на къщата. Ето защо, за да се засили и да доведе до активно състояние, по посока на енергията Чи, е нужно да се прилагат характеристики на контрастни елементи. Например, да се закачи малък кристал или да търсите входни врати в кафяв цвят, така ще добавите към елемента на водата и малко по-различни елементи, а именно елемента на земята.

Ако входната врата има североизточно изложение, ще бъде много податлива на външни сили. Такова разположение на входната врата е за хора, които искат да придобият нови знания.

За хората, които започват кариерата си и се стремят да реализират своите планове, са подходящи входни врати, разположени на изток.

Ако искате да подобрите своето финансово положение, тогава югоизточното изложение, ще бъде най-подходящо. Също така, ще допринесе за мира и просперитета в семейството ви.

Входната врата помага за социалния и обществен живот, в случай че тя е насочена на юг. Но тя също така може да доведе и до кавги в семейството. Ето защо, за да се неутрализира негативното въздействие в тази област, трябва да добавите символ с елемент на вода.

За бързото творческо развитие на малките деца допринася местоположението на входните врати на, изложени на запад. Също така, тази област се свързва с чувствата, романтиката и удоволствието. В тази връзка е необходимо да се добави елемента на земята, за да се постигне стабилност в жилището.

При закупуването на нова врата е важно да изберете нюанс на, който ще съответства на направлението на ѝ. Да предположим, че входната врата се отваря на югозапад. В допълнение може да има нужда да се подчертае високата степен на надеждност и защитните качества на входната врата, например ако живеете в не много безопасна зона с висока степен на проникване с взлом. В този случай е по-добре да се избере червена врата. Ако искате да постигнете хармония в семейството си, най-добре се спрете на кафяв цвят.

Най-голяма по размер в къща или апартамент трябва да бъде входната врата, защото тя помага да се гарантира, че енергията на Чи влиза с максималния си размер на закрито. Но Чи енергия също така има способността, да излиза от къщата.  За да се спре този процес, ако врата е в близост до прозорци, те трябва да се покрият с декоративни пердета или пуснати някои цветя в саксии на перваза на прозореца.

Материалът и местоположението на входната врата може да предизвика положителен или отрицателен поток от енергия. Ето защо, ако тя се отваря към север, запад и североизток, трябва да бъде изработена от метал. Металните оттенъци на цветовете могат да бъдат избрани – кафяв или жълт. Входната врата, която е обърната на юг или югоизток, трябва да бъде дървена и за предпочитане в тъмно синьо. За останалите посоки на света няма специални препоръки. Един добър вариант в съответствие с Фън Шуй се смята за метална врата с дървесно покритие. Също така, Фън Шуй не позволява опции за врати със стъкло, защото дори и да е закалено, то все още ще символизира уязвимостта и крехкостта на вашия дом.

Ако външната врата се отразява в огледало, на жителите на къщата ще се обърне късмета. Така че, не може да има огледало срещу входната врата. Ако тя се намира срещу колоната или ъгъл, той ще излъчва разрушителна Чи енергия, което също води до лош късмет. Необходимо е да поставите растение в саксия пред изпъкналите ъгли за изглаждане на негативната енергия.

За да привлича положителна енергия и късмет, входната врата трябва да е открита в къщата. За привличане на богатство в дома, трябва да се  закачат три монети на дръжката от вътрешната страна. Също така, не трябва да се претрупва пространството около входната врата, така че нещо да пречи на енергията.

При спазване на основните принципи на Фън Шуй, ще привлечете жизненоважната Чи енергия в дома си и ще я изпратите към желаната от вас посока.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment