Екскурзия на своя глава?

Отпуската наближава и вече се замисляте коя от мечтаните дестинации да посетите. За разлика от други години сега сте решили да не разчитате на туроператори и туристически агенции, защото искате да Ви излезе по-евтино и да не „пълните гушата” на някого. Щом колегите Ви могат да си организират всичко сами, значи и Вие можете…

Решението е взето и несъзнателното ходене по мъките започва. Два дни преравяте всички сайтове за автобусни и самолетни билети. Сравнявате цени и звъните на фирмите, защото имате хиляди въпроси. Някои служители са любезни, но други Ви вдигат кръвното. Но все пак чувството, че се справяте сами е водещо и си повтаряте задоволно, че ще успеете и без намесата на туроператори и туристически агенции.

Билетите за самолета са купени. Сега остава да се резервира и хотел и почивката вече е на една ръка разстояние. Сблъсквате се обаче с непредвидени проблеми. Търсенето Ви отвежда до сайтове, в които на пръв поглед всичко изглежда чудесно – добра цена, място в центъра, но… когато отворите картата виждате, че мястото е в центъра, но на определен квартал и цената е чудесна, но за единична стая и то през слабия сезон. Когато искате да резервирате за цялото семейство, изведнъж цената се покачва драстично. Чувствате се изгубен сред множеството оферти, по-голямата част от които са доста напудрени, за да изглеждат добре, но само на пръв поглед. И все пак успявате да се справите и да запазите хотел и то без да имате нужда от помощта на туроператори и туристически агенции.

Вече сте в самолета и нищо не може да ви развали настроението. Отивате на мечтаната почивка и то на добра цена, защото „уж” сте спестили. С пристигането обаче изненадите започват. Не сте предвидили придвижването от летището до хотела, но това е допустима грешка. Досега служителите на туроператорите и туристическите агенции се грижеха за това и нямате навика да го предиждате. С пристигането в хотела Ви очаква друга изненада – не може да се настаните, защото стаите се освобождават в по-късен час. Да, това е информация, която е била написана някъде – именно там, където не сте прочели… Решавате да обиколите града докато чакате. Опитвате се да се разберете с шофьора на таксито на английски и чрез езика на жестовете, но той се обърква още повече щом му покажете разпръснатите места по картата на града. До Вас потегля автобус, нает от туроператори и туристически агенции, и хората в него отиват на обиколка и видимо нямат Вашите проблеми.

Сядате да си направите равносметка. Спестените пари от отказа на услугите на туроператори и туристически агенции ги дадохте на летището и на таксито. Само че нервите и загубеното време за уреждането на това пътуване бяха повече и те не се измерват с пари. Неслучайно хората, работещи в тази сфера имат за цел да улесняват моментите, които трябва да бъдат посветени само на положителни емоции и истинска почивка. А спестените пари… те винаги отлитат за нещо друго. Затова догодина – едно обаждане до агенцията и да му мислят те! Вие сте във ваканция!

Туроператори и туристически агенции в Catalog.bg

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment