Ефективно лечение на хемороидите

September 2, 2014 | Автор: | Публикувано в Здраве

Хемороидите се превръщат в голям проблем в момента, в който се появят. Повишеното налягане във вените и неправилните движения на червата са сред основните причинители на болезнените съсиреци. Пациентите трябва да знаят как да постъпят при появата на симптоми като сърбеж, парене, подуване и кървене. В голям процент от случаите лекарите предписват домашно лечение, което е изключително ефективно. Много рядко се налага да се прави операция на засегнатите участъци.

 

Има няколко групи хора, които са застрашени от появата на хемороиди. На първо място, това са хората, които вдигат тежки предмети често. След тях обикновено се нареждат бременните жени. За съжаление, те изпитват дискомфорта на хемородите заради увеличеното налягане на кръвоносните съдове по време на бременността и малко след нея. Хранителните навици имат голямо отношение към появата на неприятните съсиреци. Онези, които страдат от хроничен запек, трябва да помислят за повече фибри в диетата си. Добрата хидратация също може да им спести много проблеми. Редовните упражнения подпомагат правилните движения на червата и по този начин предотвратяват появата им. Има ситуации, в които е прекалено късно за преавантивни мерки. Затова се налага да се приложи билково лечение или такова с медикаменти. Само в най-тежките случаи, изчерпали методите на консервативното лечение, се пристъпва към инвазивна процедура.

 

Как се лекуват хемороидите?

Има три категории на лечението на хемороиди с много видове облекчаващи болката медикаменти. Те са:

 

  1. Хирургическа процедура
  2. Кремове
  3. Билкови лечения

 

Някои пациенти имат много развити хемороиди, затова се прилага процедура по оперативното им премахване. За съжаление, това е изключително скъп начин на лечение. Освен това, възстановяването може да отнеме четири и повече седмици.

По-леките случаи на хемороиди могат да се излекуват с лосион и кремове. Този тип лечение често предоставя временно облекчаване на болката, но не разрешава проблема. Много е възможно неприятните симптоми да се повторят след определен период от време.

 

Пациентите, които искат да разрешат проблема си, трябва да се обърнат към лекар, който да им предпише правилните медикаменти. Често се налага да се проведе повече от един курс на лечение. Добрата новина е, че обикновено то може да се изпълнява в домашни условия и няма да има никакво отражение над нормалния график на пациентите. Те ще могат да се радват на намаляващите досадни симптоми ден след ден.

Лекарите често могат да предпишат и билково лечение, съвместно с медикаментите. Това е наистина чудесен начин да се постигнат бързи резултати.

 

В заключение

Хората, които изпитват симптомите на хемороидите, трябва да направя посещение при своя лекар. Специалистът ще се погрижи те да получат най-адекватната грижа. Лечението с медикаменти в домашни условия често е всичко, от което те имат нужда. При дамите, които са бременни, често се пристъпва единствено към лечение, което може да облекчи симптомите, без да навлиза в кръвоносната система. Те успяват да се предпазят с мехлем или билково лечение.

 

При по-тежките случаи, може да се наложи инвазивната процедура. След нея пациентите трябва да бъдат на обезболяващи няколко дни. Лечението им може да се затвърди с крем или лосион за мазане. Превантивните мерки са изключително важни, затова трябва да се залага на повече движение и здравословна храна.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.