Ефектите от Стероидите

Какво са стероидите? Как действат стероидите? Защо стеродите са опасни?

Стероидите са синтетично копие на хормона тестостерон. През последните деситилетия те са широко дискутирани и до голяма степен хората остават объркани от предоставената малко или никаква информация. Спортистите, най-вече бодибилдърите, често се чувстат привлечени към подобен тип стимуланти, тъй като те увеличват размера на мускулите, силата и издържливостта.

Добрата Страна на Стероидите?

Стероидите увеличават силата ви и размера на мускулатурата ви. Всъщност те го правят доста добре. Освен повишена сила и привидно увеличената мускулна маса, стероидите също ви дават енергия и “надъханост”, два фактора, които са от голямо значение за пълноценната тренировка. Ще можете да вдигате повече, но тези ефекти имат своята цена.

Психологическите Ефекти на Стероидите

Фактът, че стероидите имат всички тези благоприятни ефекти за изграждане на красиво и силно тяло, до някъде обяснява това, че се развива зависимост. Само помислете – взимали сте ги в продължение на 8 седмици и ако сте следвали правилна диета, тренировъчен режим – шанса да сте голям и силен е доста висок. След тези 8 седмици се чувствате много силни и неспирни. Спирайки приема след седмица вероятно ще усетите, че тренировките ви не са толкова пълноценни, че не вдигате толкова, нямате толкова енергия. Допълнително мускулната ви маса може осезаемо да намалява. Също така нивата на тестостреноа ви ве ща подтиснати и това е още една от причините някои хора никога да не могат да се откажат.

Депресия от Стероидите

Поради ниския тестостерон след цикъл със стероиди, също така и като прибавим високите нива на естрогена, депресията в този период може да е съвсем реално нещо. За да намалите това е добре да се консултирате с лекаря си за да възстановите нормалното производство на тестостерон от организма си, както и да подтиснете повишаването на естрогена. Освен депресия, ако не приемете евентуално предписаните медикаменти, вие може да загубите и голяма част от това, което сте постигнали през цикъла.

Послание до Тийнейджърите

Стероидите не са това, което много хора си мислят. Може да сте срещали много хора, които са преминали успешно през цикъл и са постигнали добри резултати, но хората, за които ефекта не е бил толкова приятен, може просто да се притесняват да споделят това. Дори и да приемате стероиди, ако не тренирате правилно и не се храните правилно ефектът ще е нулев. За това, стероидите се препоръчват за хора, които са достигнали естественият си физически максумум.

Заключение

С тази статия по никакъв начин ние от Спортна Аптека не твърдим, че стероидите са крайно вредни за здравето ви. Смятаме, че има много по-опасни медикаменти, които са легални предписвани на пациенти и употребявани ежедневно. Освен, че трябва да се консултирате с професионалист и да намерите помощ за следенето на цикъла, ви е нужно да имате добър самоконтрол и достатъчно време да се отдадете на постигането на желания резултат. Не смятайте стероидите за някаква магия, която ще ви подейства “ей така”. Ако смятате, че е лесно и безопасни, по-добре не се захващайте. Изграждането на желаното тяло е нещо, което се преследва дълго време, защото все пак тялото ви е за цял живот, за това постоянството е много важен фактор.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment