Една футуристична библиотека

kitaj-venecianska-mazilka

 

 

 

 

 

 

В днешни дни архитектурата и иновациите се съчетават във все по-невероятни произведения на изкуството, чертаещи непознатата картина на нашето бъдеще.

Като доказателство за футуристичната мода както в архитектурата, така и в интериора, искаме да ви представим една уникална библиотека, която ще ви остави без думи.

С обикновен латекс или венецианска мазилка по стените, интериорът е абсолютно впечатляващ.

Става въпрос за новата библиотека в китайския град Yangzhou. Нейното име е Yangzhou Zhongshuge и завладява посетителите със спиращия дъха дизайн.

Архитектът е Li Xiang от  XL Muse Architects, а конструкцията е изградена на площ от 1000 кв.м.

Входната част на библиотеката се откроява с масивни сводести стени и извити форми. По дължината на сводестите стени са наредени хиляди книги, които се отразяват в огледалния под. огледалната повърхност всъщност е много креативна идея, която дава усещането на посетителите, че прекрачват в един напълно непознат свят.

Интеириорният дизайн решен в обли форми, матови цветове, венецианска мазилка и преливащи форми, всяка една от които допълва другата. Светлината е приглушена и ненатрапваща се, за да бъде литературното изживяване още по-истинско.

Разбира се, има и детски кът с книжки, подходяши за следващото поколение, което не отстъпва по визия на останалата част на библиотеката.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment