Единственото ръководство, от което ще се нуждаете, ако сте нов шофьор: неща, които трябва да имате предвид

Много хора намират шофирането за вълнуваща идея. Несъмнено това е удоволствие, но никога не трябва да се подценява колко опасно може да бъде, ако не са внимателни. Така че, ако наскоро сте получили шофьорската си книжка и сте готови да шофирате по обществени пътища, без някой да ви насочва или инструктира, ето всички съвети, от които се нуждаете, за да се придвижите в тази крайно непозната среда.

Съвети за нов шофьор:

Запознайте се с колата си

Първо и най-важно, запознайте се с автомобила. Ще се почувствате по-спокойни и ще шофирате безопасно, когато се запознаете по-добре с контролите.

Научете как да активирате аварийните сигнали, чистачките и светлините на автомобила (дълги и къси).

Спазвайте всички правила за движение

Спазването на ограничението на скоростта, спазването на пътните сигнали и поставянето на предпазен колан са само няколко закона, които водачите трябва да спазват. Изучаването и спазването на законите за движение ще предпази вас и другите на пътя в безопасност.

Спазвайте нужното отстояние

Поддържането на безопасно разстояние ще ви даде достатъчно време да реагирате, ако колата пред вас внезапно спре. Това намалява вероятността от злополука и гарантира безопасността на пътниците.

Когато сфетофара ще светне в червено, не ускорявайте

Осъзнаваме, че това е повсеместно поведение в България, но ако наближавате светофар и видите, че ще светне червено, моля, не ускорявайте, за да преминете. Намалете скоростта, ако дори подозирате, че няма да стигнете до светофара. Това ще отнеме само няколко секунди или най-много минути.

Познайте вашата дестинация

Дори и да шофирате от десет или повече години, знанието накъде отивате прави шофирането по-малко стресиращо. Въпреки че навигационните системи са полезни, не трябва да се разчита на тях при рутинни пътувания, като пътуване до работното място.

Често срещани грешки при шофиране, които трябва да избягвате:

Не блокирайте превозни средства, които се движат по-бързо от вас

Бързата лента, е предназначена за изпреварване. Ако имате достатъчно време и искате да си починете, изберете бавна лента. Не пречи на по-бързия трафик.

Никога не стойте, за да станете свидетел на произшествие

Естествено, вие сте заинтригувани защо има струпване близо до местопроизшествие отстрани на пътя. Но повярвайте ни, когато казваме, че подобно гумиране често води до допълнителни злополуки. Това е така, защото шофьорите изместват вниманието си от пътя отпред, за да проверят какво се случва отстрани на пътя.

Никога не карайте извън обсега на вашите фарове

Шофирането зависи до голяма степен от това колко далеч напред можете да видите, защото това служи като основа за всяка преценка. Шофирането в тъмното, разбира се, е трудна задача. Уверете се, че карате така, че да можете да спрете на разстоянието, подчертано от фаровете ви, защото това е разстоянието, което ще имате между колата и опасността.

Негласните правила на пътя:

 • Не забравяйте, че не се състезавате
 • Не е нужно да се състезавате на пътя за първото място
 • Оставете на другите място за маневриране
 • Избягвайте да бъдете в слепите зони на другите шофьори
 • Не сте в безопасност от нечии действия, ако не ви виждат. Просто ускорете или намалете, за да подобрите видимостта и безопасността
 • Позволете на другите да се присъединят към трафика
 • Вашият клаксон също не е метър за емоционалното ви състояние. Използвайте клаксона с повишено внимание, защото може да раздразни другите
 • Не прекалявайте с дългите светлини
 • Използването на вашите акценти за заслепяване на насрещните шофьори не е умна идея.
 • Винаги правете път на колите за спешна помощ. Не чакайте сирената и мигането им да се преместят
 • Бъдете внимателни, докато шофирате
 • Това не е ситуация „моят път или магистралата“. Позволете на някой да пресече, ако желае

Ако сте моторист, тогава трябва да знаете следното:

Изберете мотоциклет, с който можете лесно да се справите

Най-новите мотоциклети са пълни със забележителни експлоатационни характеристики. Ако си купите такъв, уверете се, че можете да се справите с цялата тази мощност. Освен това се уверете, че можете лесно да стъпите на земята, без да се налага да балансирате, след като сте седнали.

Използвайте силите си

Мотоциклетите обикновено ускоряват по-бързо от автомобилите, благодарение на изключителните си съотношения на мощност и тегло.

Възползвайте се от това, като бързо увеличите темпото си, за да се присъедините към магистралите. Когато става въпрос за изпреварване, бързото, ефективно изпреварване ще ви изведе по-бързо от опасната зона.

Задайте газта без страх!

Вероятно вече сте наясно, че притискането на спирачката с пръст или два позволява по-бързи рефлекси и дори може да ви спаси живота! Друго критично нещо обаче, което често се пренебрегва, е, че дърпането или бързото натискане на която и да е спирачка ще доведе до загуба на контрол и сцепление. Постепенно натискайте спирачния лост, за да спрете мотоциклета си без злополука ефективно!

Тези аксесоари за автомобил ще поддържат вашия автомобил във върхова форма:

Ако сте нов шофьор, можете да получите най-добрите първокласни продукти за грижа за вашия автомобил (нов или не) от avtotirmarket.com

Стелки за крака на автомобил

Висококачествените стелки предпазват пода на вашия автомобил, като същевременно го поддържат чист и без мръсотия.

Така че, ако търсите издръжливи, лесни за поддръжка и естетически приятни автомобилни стелки, Avtotirmarket.com e правилното място. Те са фантастични за поддържане на вашия интериор подреден, тъй като са красиво направени и дълготрайни.

Калъфи за автомобилни седалки

Калъфите за автомобилни седалки са необходими, за да запазят седалките и да им придадат първокласен външен вид, независимо дали карате чисто нов автомобил.

За оптимална защита и ненадминато усещане за дизайн, Avtotirmarket.com предоставя отличителна селекция от първокласни калъфи за автомобилни седалки.

Покривало за кола

Защитата на вашия автомобил от слънце, вода, мръсотия и прах е от решаващо значение, особено ако го паркирате на открито. И поради тази причина, ако притежавате кола, трябва да харчите пари за покривала за кола.

Avtotirmarket.com предлага набор от покривала за автомобилни каросерии от висок клас, които са здрави, водоустойчиви и устойчиви на атмосферни влияния, за да предпазят вашия автомобил от удари, драскотини, дъжд, прах и други чужди неща.

Важно

Да си нов шофьор може да бъде предизвикателство, но също така е много вълнуващо. Като следвате тези съвети, можете да се подготвите за пътя и да бъдете безопасни шофьори.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment