Дървени греди създават уют

Дървените греди са съставката, която прави всеки дом очарователен и изпълнен с топлина. Разбира се, в модерните домове не се налага използването на греди в интериора от гледна точка на издържливост, т.к. архитектите използват по-сигурни начини за укрепване и противоземетръсни шайби.

Дървените греди обаче могат да бъдат поставени за по-добра естетика. Чудесно допълват както ретро, така и модерни домове, а комбинацията от греди, каменни плочи, латекс и релефни тапети е завладяваща.

Чрез използването на дървени греди в интериора, можете да се отдадете на творчество – няма закони, които да спазвате, т.к. чрез гредите всичко би станало добре. Понякога дори 1 дълга греда поставена хоризонтално по тавана и една малка греда над камината е достатъчна.

В друг случай, можете да поставите няколко греди успоредно една от друга по тавана или да създадете форма съединявайки гредите – комбиниране на вертикални греди и хоризонтални над тях винаги е неостаряваща, вечно свежа комбинация.

От дървени греди могат да бъдат създадени арки, скелета и всякакви геометрични фигури. Дървото винаги е на мода и нерядко се използва и в подпокривни помещения със скосявания.

Едни от най-впечатляващите, прохладни и защитаващи ефективно както от слънце,така и от вятър, дъжд, градушка и сняг навеси са именно от греди. Ако искате стилна добавка към терасата на дома не се спирайте на нашумелите през последни те години сгъваеми тенти поставяни за навеси – почти не защитават от дъжд и вятър, а покритието им сравнително бързо се амортизира от силата на слънчевите лъчи.

Навес от дървени греди ще издържи дълго, ще бъде по-красив от тента и ще защитава по-добре. Ако сте от щастливците притежаващи апартамент от „ново строителство“ забележете, че дървени греди могат да бъдат забелязани и в пространството под битумните керемиди, защото дървените греди за с перфектни качества на издържливост.

Масивни правоъгълни, внушаващи мощ и с голямо тегло греди са сред най-често подбираните от интериорните дизайнери, но не подценявайте и кръглите греди. Колкото повече греди ползвате, то толкова по-голям ще бъде разхода за материал и за монтаж, но ще останете доволни от крайния ефект.

Важно е след като поставите гредите те да бъдат усърдно лакирани. Лакирайте гредите всяка година – така гарантирано ще се наслаждавате на комфорта който те дават с години.

Прочетете и за декоративни дървени греди

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment