Дронът DJI Phantom 4 – изненадващо интелигентен, бърз и безопасен

Дронът DJI Phantom 4 – изненадващо интелигентен, бърз и безопасен

Дронът DJI Phantom 4 е по-добър, по-интелигентен, по-бърз и по-безопасен от всички свои предшественици от серията Phantom, както и от всички други дронове на пазара. Това се дължи на множеството иновации и модификации по квадрокоптера, част от които са Obstacle Avoidance системата, функцията ActiveTrack, режимите Tapfly и Sport, Quick Release пропелерите и т.н.

DJI Phantom 4 е първият дрон, който разполага с интегрирана система за избягване на удари, сблъсъци и стълкновения с други обекти. Системата носи логичното име Obstacle Avoidance system и включва 4 камери и два ултразвукови сензора, които позволяват на квадрокоптера да идентифицира потенциални заплахи като стени, огради, дървета, комини, електрически стълбове и т.н. Ако бъде открито препятствие или заплаха, дронът САМОСТОЯТЕЛНО ще предприеме едно от следните действия: 1. автоматично ще промени височината, на която лети, за да предотврати сблъсъка, или 2. ще прекрати полета си и ще започне да кръжи на място, ако не може да избегне заплахата.

Другото голямо нововъведение при Phantom 4 е функцията ActiveTrack. Тя позволява на дрона да следи движещи се хора и обекти, използвайки напреднала технология за разпознаване на образи. Това означава, че Phantom 4 няма нужда от GPS тракер или гривна, за да може да следи и записва всяко Ваше движение, докато Вие спортувате или се забавлявате! За да използвате режима ActiveTrack, първо трябва да го активирате през приложението DJI GO на Вашия таблет или смартфон. След това трябва да маркирате човека или движещия се обект (автомобил, влак, велосипед, лодка и т.н.), който искате да следите, и гонитбата може да започне. А най-якото е, че докато използвате ActiveTrack режима, е активна и Obstacle Avoidance системата, която ще предпазва дрона от разбиване.

Tapfly е напълно нов, уникален режим, който позволява на DJI Phantom 4 да лети там, където го насочвате с пръста Ви. Използвайки този режим, можете да зададете посоката на движение на дрона само с едно докосване на дисплея на Вашия таблет или смартфон, без да е необходимо да използвате дистанционното управление на дрона. Obstacle Avoidance системата продължава да бъде активна и при този режим, което означава, че Phantom 4 автоматично ще избягва препятствията или ще кръжи на място, когато не може да открие сигурен път.

Спортният режим е нещо, което определено ще се хареса на любителите на високи скорости. Той позволява на Phantom 4 да лети с невероятните 72 км/ч (20 метра в секунда). Имайте предвид, че когато квадрокоптерът е в режим Sport, Obstacle Avoidance системата не е активна и спирачният път на дрона е значително по-голям.

Phantom 4 идва и с изцяло нови Quick Release пропелери (перки). Те са много по-лесни за монтаж от самозатягащите се пропелери на неговия предшественик Phantom 3 Professional v3.0. Освен това имат много по-здрав и сигурен захват, който позволява на дрона да се ускорява, да лети и да спира по-бързо, както и да бъде много по-отзивчив по време на полет.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment