Доставка на мляко

Био мляко. Сурово мляко. Мляко от свободно пасящи крави. Хомогенизирано. Нехомогенизирано. Пастьоризирано. Леко пастьоризирано. Без хормони. Пълномаслено. Обезмаслено. Козе. Краве. Изборът може да е наистина объркващ.
Ако пиете мляко е важно да купувате най-доброто, което семейството ви може да си позволи. Млякото днес, за съжаление, е един от „най-фалшифицираните” продукти от тъй наречените „пълноценни” храни.
Млякото e напълно подходяща храна за всички възрасти – за подрастващи, за пораснали и за хора в напреднала възраст. Неговият химичен състав е оптимално балансиран към нуждите на организма от хранителни вещества, усвоява се лесно, има много висока биологична, физиологична и диетологична стойност. То е първостепенен източник на лесноусвоим калций, изключително важен за  нормалното развитие на здрави зъби и кости при  деца, подрастващи и възрастни, много необходим за профилактика на остоепорозата.
Една от най-важните предпоставки за запазване полезните качества на прясното мляко е неговото правилно съхранение. Опаковката на млякото трябва да гарантира запазване на продукта от вредното влияние на факторите на външната среда: слънчева светлина, кислород и микроорганизми, които са причина за влошаване на безопасността (развалянето му) и хранителните му качества.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment