Декупаж на мебели в стил Прованс

Декупаж това е оригинален начин за украса на мебели или други интериорни елементи с помощта на минималния брой елементи. Ако много пъти до сега сте се замисляли за изхвърляне на мебели само, защото са ви омръзнали, то време е да научите и за този подход.

Днес Декупажът е много популярен по цял свят. Към него има няколко техники, които ще създадат изключителни неща. Стилът декупаж известен още като “Прованс” може да научи и вас на някои неща:

Характеристики на подготовка на повърхностите

Познаването на основните правила на декупаж предостави възможност, без да се ползват големи материални разходи да се създава старинен стил на мебели или други предмети, интериор и нов живот. Нека да разгледаме най-характерните за подготовката на повърхности:

Стъкло – винаги е препоръчително да се измиват добре от възможните остатъци от грес и мръсотия, а след това да се изсушава с кърпа без мъх;

Метал – по-добре се почистват с оцет и вода в съотношение 1: 1. Ако има ръжда трябва да се отстрани с помощта на специални препарати (ръждопреобразовател);

Дърво – изисква задължителна обработка с шкурка до пълното подравняване на повърхността. Това покритие следва конвенционален пълнител.

Стъпка по стъпка – съветник в класа декупаж на маса

Всеки знае, че стилът на “Прованс” е пряко отражение на селския стил от Южна Франция. В него има студени цветове и мотиви от различни растения, може да се намери на морска тема. Този майсторски клас ще проведе своя собствена декорация в стил декупаж “Прованс” . Като в основата на работата се вписва всяко дърво или метал или стоманени предмети.

Задължителен ефект в този стил е задължително отлежаване на по всеки възможен начин. За работата са необходими следните материали и инструменти: шпакловка и замазка, пясък хартия, салфетки за декупаж, PVA лепило и малък апартамент четки, акрилни бои, битум, минерален спирт и ножици. Стъпка по стъпка следвайте инструкциите. Цялата повърхност на масата се измива обилно с вода и сапун. За да се отървете от всички стърчащи несъвършенства е добре да полирате с груба кърпа. Това ще помогне и за финализирането на всички следи от с вода и сапун;

Втората стъпка е грундиране с декоративна мазилка. Преди началото на следващото ниво е важно покритието да изсъхне напълно;

В стила на “Прованс” може да организирате почистване на апартаменти, да вземете салфетка може да се използвате изцяло или изрежете отделните елементи. Внимателно се отделя най-горния слой, на който има изображение; На върха на избраното място се поставя рисунката и внимателно се изравнява към краищата; Сега трябва да се боядиса цялата маса с боята. За да са здрави и по-трайни всички връзки, стави и повърхности е важно да се боядиса от всички страни. Излишъкът се отстранява с минерален терпентин. Процесът може да се повтаря толкова пъти, колкото е необходимо за постигане на желания резултат; В края на майсторския клас всички места се обработва с шкурка, за да се създаде възрастта на декупаж и мебели в стила на “Прованс”. Такива са подходящи за саксии за цветя, различни ястия, градина лейки, вази и т.н. Основното правило – да се съобразят с цветни мотиви и нюанси на цветовете.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment