3 важни действия, за да вземем обезщетение при ПТП

Адвокат по застрахователно право Услуги

Няма как да сме напълно наясно какво ни очаква зад следващия ъгъл в живота. Няма как и да знаем кога ще имаме необходимост от професионална юристка помощ.

Бъдете сигурни, че нито един човек няма силата да прецени ситуацията преди тя да се е случила. Много животи, отнети във войната по пътищата, щяха да бъдат спасени ако хората имахме тази способност.

Е, за щастие, обаче, когато се случи някаква злополука докато шофираме, се намират адекватни адвокатски кантори като Zastrahovan.eu, от които можем да получим коректна правна защита срещу застрахователните фирми.

Задължително заявете претенция

Адвокат по застрахователно право

В Кодекса за застраховането на Република България има официално разписано правилото, че първото наказателното производство към виновника трябва да изтече и чак след това да се предявяват каквито да е било претенции относно обезщетението, което е разпоредено.

Ако не сте си наели професионален застрахователен адвокат, вие със сигурност няма да знаете, че това не е изрично разписано и поради тази причина вие можете да се възползвате от известни предимства. Те се изразяват в това, че можете да изявите претенция към обезщетението на практика по всяко време, стига да е ясна причината за настъпване на ПТП-то.

Как ще се сформира моето обезщетение

Дали е морално, или не, няма значение, важното е това, че има известни трудности, които нарочно се създават от различните участници в процеса след настъпването на ПТП (виновника и застрахователната фирма). В широката практика често се срещат и известни случаи, в които застрахователите си намират всякакви „вратички“ и си позволяват да не изплатят обезщетението на потърпевшите обезщетението дори и при наличието на смъртен случай.

Единственият добре познат начин, по който вие да си осигурите 100% реалния размер на обезщетението е да си намерите достатъчно компетентен адвокат от Zastrahovan.eu, който да ви представлява в тази сложна ситуация, в която сте попаднали.

Задължително заведете наказателно производство

При някои настъпили пътно-транспортни произшествия, в които има пострадали хора, вие можете да заведете абсолютно законово наказателно производство срещу виновния водач, който е причинил катастрофата. не е далеч от логиката и вие сами да предявите граждански иск срещу причинителя на произшествието, за да ви бъдат напълно изплатени и обезщетения за щетите (било то имуществени или неимуществени), които се водят допълнителни.

Следва чакане на изпълнителен лист от наказателния съд, в който е посочена и точната сума, която ще получите от застрахователната фирма. Вече официално виновният водач е законово задължен да ви изплати дължимата сума и естествен в даден от държавата срок.

Ако не го направи, вие имате право да го подведете под допълнителни отговорности.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment