Дамските жилетки – модни дрехи за всички възрасти и типове фигури

През този сезон дизайнерите предлагат различни вариации на жилетки и не само следващите модата дами, но и всички жени, ще намерят подходящ за себе си модел. Единствено важното е да се съблюдава неговата строга линия. За закопчаване могат да се ползват не само традиционните големи копчета, но и колани, нитове, ципове, големи бутони. Джобовете отсъстват, но се допуска имитация на ревери.

Дължината на модните през този сезон жилетки е разнообразна както никога. Еднакво актуални са модели до и под коленете и по-къси варианти с големи копчета. Яките също търпят промени и традиционното V-образно деколте често се заменя с широко такова, като често то се украсява с допълнителна подвижна яка, понякога от кожа.

Цветовата гама на модните жилетки не е ограничена. Могат да се използват както класическите пастелни цветове, така и ярки нюанси. Единственото нещо, което дизайнерите съветват, е да не се прекалява с колоритните украси, което ще лиши изделията от тяхната гъвкавост и ще навява етнически мотиви. За подчертаване достойнствата на фигурата могат да се използват вертикални ивици, а моделите на точки със сигурност ще повдигнат настроението.

За 2014 година се предпочитат едро плетените модели, придаващи на визията ретро звучене. Те удачно се съчетават с пола – стилен комплект за дамите със стройни фигури, които могат да подчертаят силуета си чрез използването на различни видове колани. За жените с по-пищни форми е чудесна комбинацията от жилетка и панталон.

През пролетта са актуални не само грубо плетените, но и трикотажните модели, които са тандем с дънки, а по-късите варианти, вталени или по-свободни, са чудесни за модните широки панталони, за дънки скини, за поли със средна дължина – разкроени или тип молив. Дългите жилетки, които също създават много стилен образ, могат да се съчетаят с права пола, семпла риза или блуза и класически обувки – идеален образ за офиса. За вечерта могат да се съчетаят дълга жилетка, тясна рокля и високи обувки. А за разходка да се комбинират с дънки, панталони, клинове , удобни обувки и всякакви ризи, топове, тениски и блузи.

Във всички случаи е видно, че жилетките са не само модна, но и практична дреха за всяка възраст и фигура. Как ще ги носите и с какво ще ги съчетаете – изборът е ваш.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment