Дамски маратонки – задължителният аксесоар, ако ще ставате по-активни

Маратонки за жени Дом и семейство

Ходенето е здраве и в това няма капчица съмнение. Напоследък този вид физическа активност добива все по-голяма популярност, а във фитнес културата дори се загнезди митът за 10-те хиляди крачки, в което няма нищо лошо.

Дори напротив – това е една много добра, похвална и заслужаваща уважение цел, стига човек да се придържа към нея редовно и да върви толкова поне 5 дни в седмицата. За да бъдете активни, обаче, трябва да сте екипирани с подходящите дрехи и обувки.

Какви обувки са нужни за да се движим

За да се отдадем на движение, трябва непременно да помислим за подходящи обувки за тази цел. Тук трябва да кажем, че много от обувките, които жените биха си купили, например пантофки, гуменки, кецове и други, не са подходящи.

Маратонки за жени

Ако наистина искате да се движите много и да вървите по 10 000 крачки на ден, то с гуменки и други подобни ърбън обувки ще ви болят краката, петите ви ще се набият и твърде вероятно ще се откажете в най-скоро време.

Ако една жена е решила да си движи повече и да спортува, то първото нещо, което трябва да направи е да се снабди с чифт удобни дамски маратонки (да, именно маратонки, а не нещо друго – можете да разгледате предложенията на Stemanelli.com).

Как да ги изберем

Важно е да си изберете обувка с по-плътна подметка, която да е с подходящата извивка за да можете да вървите по-дълго време. Маратонките от тип “рънинг” са най-подходящи, тъй като с тях петата леко отскача.

По отношение на горната част също трябва да сте внимателни. Платът отгоре трябва да е дишащ, а не спарващ, като по-плътни маратонки са подходящи за по-дъждовните и хладни зимни дни.

Добре е винаги да имате в наличност поне един модел летни и един модел зимни обувки, с които да излизате на ежедневната си разходка.

Номерът трябва да е такъв, че обувката да ви приляга съвсем точно. Под напълно точна маратонка се разбира такава, която оставя 1 пръст празно пространство пред големия пръст на крака.

Това е необходимо, тъй като при дълго ходене, особено ако навън е топло, краката ви могат леко да се подуят. Това може да не се забелязва, но няма как да се избегне.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment