Да спортуваме със или без смартфон в ръка?

В днешно време, хората са толкова свикнали с присъствието на някаква техника до себе си, че държанието им понякога става доста дразнещо. Вярно, че светът е пълен с безброй нови и по-нови усъвършенствани технологии, но защо трябва те да са неизменна част от живота ни? След компютъра дойде лаптопа, а после таблети, айфони, айподи, айпади, смартфони… къде е обикновения MP3 плейър? Колкото и да са модерни, те трябва да си знаят мястото. Точно те пречат на извършването на по-важни дейности, като излизане на среща, изразяване на чувства, разходка с приятели, разговорите са заменени с чатове, спортът е заменен с онлайн игрите и т.н.

Като споменахме спорта… доста хора, които все още не са го пренебрегнали, го практикуват със слушалки в ушите. Това не звучи толкова лошо, защото музиката сякаш те надъхва да продължаваш, да не се отказваш, казва ти, че можеш още. Оказа се, обаче, че мястото на смартфона е в някоя чанта или вкъщи и той няма място при теб, докато тренираш.

Освен, че хората, които използват напредналите технологии спортуват много по-рядко, тези, които го правят, но заедно с плейърите си, не успяват да се концентрират достатъчно. За да не бъдем разбрани погрешно ще кажем, че ако слушате музика, докато бягате на пътеката във фитнеса няма нищо лошо, но ако сте от тези, които се правят, че разузнават приложенията из телефона си, то лоши ви се пише. Ако смятате да си играете и да не подхождате сериозно към тренировката си, то жалко, че сте изцапали новите си спортни обувки. Смартфонът или която и да е негова разновидност, ви пречи да правите упражненията си и да регулирате дишането си правилно, плюс това пречи и на темпото ви.

Изводът е един, ако ви се тренира и искате да сте в добра форма – готините спортни обувки на краката и всички разсейващи средства вкъщи. В противен случай, не си правете труда дори и да започвате.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment