Да нанесем гел лак като професионалисти!

Гел лакът е много популярен по целия свят, включително и у нас, в България! Всеки ден излизат нови марки, нови цветове и нови тенденции. И вие ли искате дълготраен маникюр, направен вкъщи, но да издържи поне 3 седмици? Чудите ли се каква сума да си приготвите предварително и какви са онези течности, които ви слагат преди базата за гел лак?

Ето какво ще ви е необходимо, за да направите сами маникюра си с гел лак у дома. Запознайте се по-подробно със задължителните продукти и последователността им на нанасяне.

Маникюр с гел лак

 1. Дехидратор – Това е една от подготвящите течности. Дехидраторът подготвя нокътната плочка за следващите стъпки като я изсушава, както се разбира и от самото му име.
 2. Обезмаслител – Сигурно ви прави впечатление, че на някои ваши приятелки гел лакът се задържа за по-дълго или за по-кратко време, отколкото при вас. Това отново се дължи на нокътната плочка. Хора, при които тя е по-мазна, задържат за по-кратко време гел лакът върху ноктите си. Ако вашата нокътна плочка е по-мазна, лакът ще се задържа по-малко време, точно поради тази причина използва обезмаслител, чието действие е насочено именно към намаляване на омазняването на плочката. Този продукт е задължителна стъпка, която маникюристите не пропускат, защото удължава трайността на лаковете.
 3. База за гел лак – Абсолютно задължителна стъпка. Базите имат лепкав слой, който не се изтрива след изпичане в лампата. Те правят връзка между нокътя и гел лака. На пазара се предлагат база и топ лак в едно, но това трябва да са два отделни продукта, тъй като имат коренно различни функции. Базата трябва да осигурява здравина, а топ лакът защита на гел лака от отлющване, както и блясък. Точно порази тази причина най-добре е да разполагате с две отделни шишенца.
 4. Цвят гел лак – Съществуват различни цветове гел лак, като наситеността от цвета зависи от броя нанасяния на гел лака. Обикновено това се случва в два слоя. Нанасяйте го на тънък слой, за да не се свие от печенето. Не махайте лепкавия слой.
 5. Топ гел лак – Топът за гел лак осигурява блясък и защита за маникюра. Нанесете един слой, изпечете в лампата и едва тогава махнете лепкавия слой.
 6. Течност за почистване на лепкавия слой и течност за премахване на гел лака – Тези течности са за предпочитане пред ацетона и лакочистителя, защото щадят нокътната плочка. С тях ще постигнете по-добър и по-бърз резултат.
 7. Помощни инструменти:
  – тампони за почистване на лепкавия слой;
  – алуминиево фолио за сваляне на гел лака;
  – избутвач – с него премахвате кожичките;
  – пила с едър грид 100/100 и 80/80 за надраскване на нокътната плочка.
 8. UV/ LED лампа – Използвайте лампи с доказан произход, за да си осигурите качество на добра цена. LED лампите изпичат по-бързо гел лака. Те са по-ново поколение от UV лампите. Има и комбинирани уреди, които може да откриете в онлайн магазин Боген – http://www.bogen.bg/грижа-за-ноктите/лак-за-нокти
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment