Цигов Чарк – топ забележителности в региона

За любителите на почивка примесена с разглеждане на множество забележителности, най-добрите възможности са отдихът сред природа. Ако и вие сте решили да съчетаете вашата почивка с незабравими изживявания, то има местенце в България, което може да ви предложи това и още редица неща и това място носи името Цигов Чарк.

Безкрайни възможности за краткотрайни излети в околията на град Батак или отсядане в различни вили .Цигов Чарк е курорт който може да предложи настаняване по всяко време на годината. Язовири, сред които Беглик и Беглика, както и местността Широка поляна предоставят страхотни условия за риболов, разходки и туризъм.

Други туристически маршрути могат да се организират до Фотенския водопад,  Дженевра, Петрово бърдо, Беглика, пещерата Снежанка.

За ценителите на антични места в областта на Цигов Чарк са атрактивни останки от византийски, тракийски, римски и славянски постройки, могили, крепости, мостове и други. В околностите на Батак привържениците на поклонническия туризъм могат да посетят 9 действащи параклиса и църквата “Света Неделя”. За последното, там са съхранени всички моменти от турското робство и историята за Баташкото клане, в нея са били затворени 2000 души, сред които жени, деца, старци и мъже. Вътрешността й навява потресаваща атмосфера пропита с безкрайна мъка.

Интересен за разглеждане е историческият музей в самия Батак. Всеки отседнал в хотел или вила в Цигов Чарк е хубаво да го разгледа.

В близост се намират и забележителности като карстовия извор и парк Клептуза.

Сред най-посещаваните забележителности, за туристите на Цигов Чарк отседнали за кратки дневни екскурзии са Триград и двете пещери Дявоското гърло и Ягодинската пещера.
Чрез няколко дневна почивка може да се насладите на планински туризъм, който е изключително подходящ за всяко време на годината.

Интересни места в региона на Родопи планина и околията на градовете там, сред които Батак, Атолука, Велинград, Пещера, Брацигово, Сърница, Юндола, Панагюрище, Фотинска река и Фотински водопади, исторически музей – Батак, катедралната църква, исторически музей – Пазарджик, пещерите Лепеница и Снежанка, крепостта Цепина.

Като цяло една организирана екскурзия със запазени места за нощувка в хотел в Цигов Чарк или вила в Цигов Чарк може да зареди всеки с много положителна енергия, незабравими спомени и поредица от места, за които дълго ще си спомняте и разказвате.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment