Чип тунинг – повече мощност и по-голямо удобство

Чип тунинг е най-новият метод за увеличаване мощността на автомобила чрез промяна на програмата, вградена в чипа. Мечтата на всеки един шофьор е да притежава автомобил с голяма мощност. Много хора забелязват, че двигателят става по-слаб с годините, което прави шофирането по-трудно. Именно затова специалистите са намерили лесен начин, чрез който могат да направят автомобила ви като нов и да върнат истинското удоволствие от шофирането. Процедурата представлява препрограмиране на чипа. Ако за вас мощността на автомобила ви е много важна, то точно това е идеалното решение. Този метод ще увеличи мощността на двигателя и ще превърне шофирането в истинско удоволствие.

Всеки един чип тунинг метод може да ви гарантира отлични резултати. Специалистите препоръчват метода да се избере според годината на производство на автомобила.

Ако вашият автомобил е произведен преди 2000 г., препоръчително е да смените чипът. Така ще поставите нов софтуер, който е предварително програмиран.

Ако автомобилът ви е произведен след 2000 г., специалистите препоръчват така наречения метод ОBD тунинг. При него не се налага смяна на чипа, защото той се извършва софтуерно.

Софтуерните намеси увеличават мощността, но резултатът зависи от самия двигател. Ако вашият двигател е мощен, чрез чип тунинг ще увеличите още повече конските сили. Ако автомобилът ви е с атмосферен двигател, не очаквайте много голяма мощност в резултат на чип тунинг. При този тип двигатели мощността се увеличава с 8-9%. Но при автомобили с турбо двигатели може да очаквате увеличение  с поне 15%.

Много фирми, които предлагат услугата чип тунинг, обещават този метод да намали разхода на гориво. Истината е, че ако карате автомобила си с по-малко натоварване, може да намалите разхода с 0.5 литра.

Преди да се прилага този метод е необходима пълна проверка на автомобила. Има няколко фактора, които определят резултатите от извършените подобрения, като например какъв е двигателят и как се използва автомобилът.

Чип тунинг се смята за много ефикасен метод, който не може да навреди на автомобила. Но съществуват рискове, ако автомобилът е закупен наскоро, защото няма гаранция за техническо състояние и реални километри.

При автомобил с чип тунинг е важно да се използва качествено гориво, за да се избегнат проблеми и рискове. Специалисти препоръчват да се използва високооктанов бензин.

Много хора очакват да постигнат драстично увеличение на мощността чрез чип тунинг. Но прекалено голямата мощност може да доведе до проблеми и повреди.

Специалистите, които се занимават с чип тунинг, ще определят граница за мощността. Но ако вие желаете повече мощност, не се дават гаранции за състоянието на двигателя след извършването на чип тунинг – http://www.genercom.bg/bg/home/

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment