Често задавани въпроси при избора на течности за вейп

Въпреки всички регулации и мерки за намаляване на тютюнопушенето, ние българите си оставаме една от най-пристрастените нации към никотина. През последните години традиционните цигари са изместени от по-модерни алтернативи, с които пушачите успяват да си набавят дозата никотин.

Електронните цигари или така наречените вейпове станаха изключително популярен и достъпен начин за приема на никотин или други вещества с подобен ефект като CBD например.

Ако все още прохождате в света на вейпинга може би са ви нужни някои насоки как да изберете най-подходящите течности за вейп. В следващите редове ще намерите отговори на най-често задавани въпроси относно избора на течности, които получихме след като се допитахме до cbdpro.bg.

Какъв е състава на течности за вейп

Течностите за електронни цигари могат да бъдат никотинови и без никотинови. Това е основната разлика в състава им, а другите компоненти остават непроменени без значение дали вейпа е с никотин или не.

В течностите за вейп обикновено се съдържат пропилен гликол (PG), растителен глицерин (VG), аромати и вода. Различните производители използват различни пропорции на тези съставки при направата на течностите.

На пазара се предлагат течности за вейп с изключително голямо разнообразие на ароматите. ОТ еднотипни, най-често плодови аромати до сложни и нестандартни смеси, може да задоволите почти всяка своя вкусова прищявка.

Какви видове вейп течности има

Можем да разделим течностите за електронни цигари според съотношението на съставките, които се съдържат в тях. Така например имаме класически вейп течности, чийто състав вече описахме в отговора на предишния въпрос.

Освен класическия вид, има течности, които не съдържат пропилен гликол. Те са много по-меки на вкус и имат по-плътна консистенция. Друг вид течности са тези без глицерин, които се характеризират със силно усещане, което наподобява пушенето на тютюн.

Как да изберете правилната никотинова доза

Това зависи изцяло от вашите предпочитания и силата на никотина, която сте свикнали да приемате. На пазара могат да се намерят течност за вейп както с висока никотинова доза, така и с по-ниска или безникотинови варианти.

За начинаещите пушачи на вейп се препоръчва да изберат течности с ниска никотинова доза. С времето може да увеличите дозата. Ако пък искате да намалите никотина, но все пак не искате да се отказвате от пушенето на вейп може да дадете шанс на безникотиновите течности.

Как да намерите любимия си вкус

Тук отговорът е кратък – експериментирайте. В момента се предлагат изключително богата палитра от течности за вейп с различни вкусове. Може да изпробвате вашите любими аромати или да излезете от зоната си на комфорт и да експериментирате с нещо по-нестандартно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment