Черни метали – кои са най-търсени и кои се изкупуват на най-добри цени

Черни метали Услуги

По автомобилите има цял куп различни метали, ето защо е трудно да се калкулира колко точно ще получите за стария си автомобил, ако прецените да го оставите за скрап.

Обикновено, черните метали са по-евтини и се изкупуват на по-ниски цени, но от друга страна, те формират основната част от офертна цена при изкупуване на една кола за скрап, тъй като по подразбиране съставляват основната част от возилото.

Какви черни метали има в една кола и кой се изкупува на най-добра цена

Черни метали

Една кола е изработена основно от метал, а към най-популярните материали на изработка спадат желязото и всичките му производни, стомана, хром, манган и други подобни.

От тях най-търсена като цяло е стоманата, която е сплав на желязото и е направена в съчетание с други метали, така че да не корозира и да запазва добрия си външен вид. За нея най-често можете да получите и най-добра цена.

Кои метали в автомобила са най-скъпи като цяло

В автомобилите много от металите не са черни, а цветни и съответно за тях можете да получите и най-добри цени. Макар и да са в по-малки количества, те могат да струват много повече от обикновеното желязо.

Тук трябва да споменем основна алуминия и медта, които в един автомобил не са в малко количество, а цените им са доста високи като цяло.

Към кого да се обърнем ако имаме черни и цветни метали за рециклиране

Колите за скрап далеч не са единственото, което може да се остави за рециклиране. Така например, ако управлявате автосервиз, сервиз за битова техника или друг бизнес, който създава отпадък от черни или цветни метали, можете да се опитате да увеличите печалбата си като спечелите от отпадъците.

Цените на черните и цветните метали не са ниски, ето защо възможно да увеличите значително приходите си, като в същото време постъпите отговорно към околната среда и рециклирате.

Има доста фирми, които се занимават с изкупуване на цветни метали, при това предлагат за закупеното доста атрактивни цени (вижте на KolaZaSkrap.bg и се обадете на телефоните за контакти за да получите повече информация.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment