Часовниците Casio Wave Ceptor – безупречно точни и икономични

wave ceptorКолекцията от часовници Wave Ceptor на Casio се състои от модели с радио технология. Те могат да получават радио сигнали от излъчващи кули, разположени в различни части по света. , Сверяват се с точни атомни часовници и това ги прави безупречно точни. Това се дължи на факта, че часовниците Wave Ceptor са оборудвани и с още една  изключително практична технология, наречена  Atomic Timekeeping.  Благодарение на нея не се налага собствениците на такива модели  да  настройват специално часа, годината или датата. Обикновено синхронизацията с атомните часовници се извършва през нощта.  Моделите от колекцията Wave Ceptor никога няма да подведат своя притежател, защото са безупречно точни.

В забързаното ежедневие на всеки да си точен е важно. Това важи най-вече за бизнесмени или други делови личности, за които времето е особено ценен ресурс. Някои от представителите на серията са оборудвани със соларна технология и това ги прави изключително икономични. Наличието на възможност за зареждане от слънцето увеличава чара на моделите. Те не се нуждаят от честа смяна на батерията.  Часовниците се зареждат автоматично от светлината (това не зависи от вида й – дали е слънчева или произхожда от друг източник, поставен  на работното място или вкъщи). При пълното им зареждане продуктите работят безупречно в продължение на 4 месеца. Не всички модели от серията Wave Ceptor разполагат със соларната технология.

Осветлението на работното място или вкъщи обаче не стига за пълното захранване на батерията на часовниците. За това служи само естествената външна светлина. Само тя гарантира продължителната и точна работа на часовниците. В тъмна обстановка  се виждат и някои недостатъци на часовниците с такъв тип зареждане. При поставянето им на по-слабо осветено място тяхната батерия пада. За съжаление и моделите на японския производител не се отличават в тази насока. Спасение от това затруднение е използването на икономичен режим за съхраняване на енергията на батерията при поставяне на часовника на тъмно.  Часовниците от серията Wave Ceptor имат редица функции, типични за хронометрите.

В обобщение може да се изтъкне, че представителите на тази колекция на Casio са подходящи най-вече за силни личности, привърженици на по-вълнуващите преживявания и на по-спортните часовници. Тези аксесоари са не само с модерна визия, но и притежават редица полезни функции. Те са желан от всеки мъж подарък, защото са достатъчно атрактивни и могат успешно да подчертаят неговата индивидуалност. Всички фенове могат да намерят тази серия в магазина – http://casiowatches.bg като доставката за България е напълно безплатна за всички потребители.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment