Цената на хамалските услуги

хамалски услуги цени Услуги

 

Кои са факторите влияещи на формиране на цената на хамалските услуги в София?  Ако потърсите в Интернет ще намерите много атрактивни оферти с изкуствено занижени цени. Поради тази причина не се нахвърляйте на най-евтините цени на хамалски услуги, защото вероятно ще се свържете с аматьори, които могат повече да ви затруднят, отколкото да помогнат.

Професионалните хамали могат не само да ви пренесат багажа, а и да ви помогнат с наистина ефективни трикове и съвети придобити на база дългогодишната практика. Защо да нанасяте щети на мебелите и на интериора на новия си дом ако може всичко да мине безпроблемно и някак лекичко.

Все пак каква е цената на хамалските услуги в София? Ако анализирате челната десетка при търсене ще откриете, че цената за един хамал варира от 11 до 15 лева на час. Това е адекватна цена в настоящите пазарни реалности. Какво е включено в тази цена, нека дадем един пример.хамалски услуги цени

  • стойност за ръчен труд по пренос на товари се плаща на час на човек т.е. на човекочас;
  • заплащане за монтаж / демонтаж и опаковане на мебели;
  • цена на такелажните работи и механизация на труда;
  • ако е необходимо може да се използва и автомобил на фирмата, което включва цената за автомобила на час, а при извънградско и изминатите километри за цената на горивото.

Сега да видим колко от тези пари отиват за фирмата доставчик на хамали. Тя взима някъде приблизително от 30 до 50% от сумата за услугите, предложени на клиента. Някои компании (обикновено сиви хамали) и сега се опитват да избягат от данъците на държавата и предлагат по-ниски цени. Ако видите цена на час под 10 лева, помислете как може да има такава цена? Нали се сещате, че фирмите освен данъци плащат и за счетоводство, софтуер за поддържане базата данни, имейл маркетинг, поддържане на уеб сайт и реклама за намиране на клиенти и т.н. и т.н.

Доста често имат и офис под наем за който са необходими обзавеждане, мебели за работата на диспечери,  мобилните комуникации и това е най-евтината част от бизнеса на една такава фирма. Още по-скъпо е закупуването и поддържането на товарни автомобили и автобуси, както и друга механизация на труда. Сами знаете колко ви струва личния автомобил. Като сложим и това, че икономиката на региона около София е базиран на автомобилния превоз и има голямо търсене на подобни логистични и хамалски услуги, както и това че има голямо конкуренция. В следствие на което се хвърлят много пари за контекстна реклама и в Интернет цената на клик може да достигне и до 0,50 долара на клик. Да дадем един пример, ако един клиент вече е решил да премести офиса си от едно място на друго и при търсене в Google той посети сайта ви, докато се убеди че трябва да поръча от вас практиката показва, че той ще го посети още 9 пъти. При тези цени на клик излиза, че вие вече сте похарчили за този клиент 5 долара още преди да е поръчал?!

Ясно е, че Интернет рекламата излиза доста солено и поради това цената на хамалските услуги  може да стигне и до 20 лева на човекочас.

Икономическата криза нанесе тежък удар на трафика, но неговите последици и прекомерната конкуренция принуждава фирмите да поддържат конкурентна цена на хамалските услуги и затова не могат да повишават повече.

Все пак ако направим едно сравнение с цената на хамалски услуги в Ню Йорк, например, ще видим че тя варира от минимум $ 20 до $ 30-35 долара на час, като на работниците се плаща най-малко  $ 12/ 15 / 25 на час.

Е, София не може да се сравни по цени с Ню Йорк, но ако се нуждаете от американско качество на български цени мога да ви препоръчам хамали Оникс и ще си спестите много главоболия при преместване за много малко финансови средства.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment