Блиндираните врати – структура и състав

В днешно време блиндираните врати вече не са подходящи само за защита на имуществото на богатите. Те не се използват само в офисите и учрежденията. За да бъде домът ни сигурен и защитен, той трябва да е оборудван с такава врата. Цените вече не са като в миналото в днес всеки може да си я позволи. Входната врата е като щит, който защитава дома ни, но освен това, тя трябва да бъде съобразена и с интериора на жилището ни. Блиндираната врата е много здрава и сигурна, а цената и е по-висока от тази на една нормална интериорна врата. Това я превръща в инвестиция, която трябва да се обмисли внимателно. Именно това е причината, тези врати да могат да са с различен външен вид, за да може всеки да избере такава, каквато иска. Хубаво е конструкцията да е такава, че да може да се променя лесно, ако се наложи. Още информация за блиндираните врати:

Те са съставени от правоъгълен скелет с уякчаващи вътрешни ребра, които се правят от стоманени профили. За стабилност, на скелета се заваряват листи от стомана, които служат както за основа, така и за завършващо покритие. Стоманените врати се закрепват за касата с помощта на панти и стоманена входна рамка. Покритието на блиндираните врати може да бъде разнообразно – от естествена дървесина до полиуретанови бои и други изкуствени материали. Във вътрешността си, тези врати могат да бъдат кухи или да съдържат топлоизолационни и шумоизолиращи материали. За целта се използва минерална вата, пенополиуретанова пяна или пенополиуретанови плочи.Притворът се намира от вътрешната страна на рамката или е издаден от външната страна на вратата. При по-качествените модели врати има притвор и на входната каса. За да е по-сигурна блиндираната врата, тя трябва да бъде оборудвана с добра ключалка, която да е с противошперцови втулки.

Цилиндричната ключалка е много сигурна, защото е малка по размер, а ключа и се подменя лесно. Електронните системи за заключване е добре да отговарят на някои изисквания по отношение на сигурността. При тях разбиването е невъзможно.

Важно е ключалките да са поне две, а блиндираните врати да бъдат закрепени много здраво с качествени панти. От вътрешната страна на вратата е хубаво да има резе, което да не е плъзгащо, а винтово.

Шпионката също е важен аксесоар, който не бива да се подценява. Тя може да бъде с различен радиус на виждане. Има шпионки, през които може да се види всичко, което се намира пред вратата. Ако клиента има желание, на вратата може да се постави и втора шпионка на избрана височина.

Освен свойството си да защитава дома, блиндираната врата има и други положителни качества. Тя притежава шумоизолация и топлоизолация. Външността на тези врати също е много красива.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment