Баня за възрастни хора и индвалиди

Възрастните хора и инвалиди имат ограничена двигателна способност. Точно затова, когато изграждате баня за такъв тип хора трябва да помислите за техните двигателни проблеми. Ограниченуте им физически възможности не бива да спират достъпа им до банята.

granitogres-82-1351514374-full-0

За целта можете да се възползвате от готови решения за бани,  които много български и чужди фирми , работещи в този бранш, предлагат.  Добра идея е вратите и всички останали мебели за баня и елементи да бъдат разработени по такъв начин, че да изискват минимални усилия.

Една добра идея е изграждането на врати без дръжки, които се отварят колкото се може по-лесни.

Също така има разработени специални дръжки както за врати, така и за душове, тоалетни чинии и така нататък. Тези неща ще улеснят ползването на банята от хора в неравностойно положение.

Има фирми, които са се специализирани в създаването на подобни решения за баня. Те предлагат готови бани, които можете да разгледате в техните каталози. Все пак всичко е твърде индивидуално, тъй като разположението на специализираните мебели за баня не е едно и също за всяко помещение.

Например, някои помещения са по-тесни, други – по-широки, което влияе на разположението на елементите.

Също така обърнете внимание на повъхността на банята – ако сте решили да слагат плочки помислете за такива, които не се хлъзгат. Има предотатъчно грапави модели плочки, които можете да изберете. Разликата в цената на обикновените и грапавите плочки е почти минимална, така че това няма да оскъпи изграждането на вашата баня.

Ако пък можете да си го позволите – наемете специалист, който да изгради изцяло вашия проект. Сериозните фирми в България и по света предлагат виртуално изграждане на баня. Тази услуга ще ви даде възможност да видите как ще изглежда вашето помещение. То е по-добро от готовите решения за баня, защото тук всичко се прави не по стандарт, а с мисъл за вашите индивидуални нужди.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment