Архитектурните чудеса

sgradata-prosechena-lamarina-proekt

Шънджън е град, намиращ се в Южен Китай и разполагащ с впечатляващи архитектурни проекти.
Поредното доказателство за невероятната инженерна мисъл в една от най-проспериращите държави в света е Музеят на модерното изкуство в града.

Триъгълни форми, просечена ламарина, каменни фасади и блестящи отражения са само част от отличителната визия на сградата.

Архитектурното студио  „Куб Химелбау“ е проектирало една креативна и разчупена от всеки един ъгъл конструкция в Шънджън.

Впечатляващият музей ще служи и за огромно изложения, а главният архитект Уолф Прикс е разкрил, че въпросната сграда е била изградена основно от роботи.

Сградата се състои от две отделни обемно структури, които са позиционирани върху огромен подиум и се разделени от атриум.

Просечена ламарина

И ако самият музей е разположен в пространства с квадратна форма, то залите за изложения са разположени на няколко етажа, въртящи се един около друг. Стъклените елементи са един от фокусите в цялата сграда и са идеално комбинирани със стоманени блокове, просечена ламарина и алуминиеви панели.

Цялата структура е покрита със светъл камък и рефлектиращо стъкло, което отразява светлините на града и придава магически отблясъци в интериорните пространства.

В самия комплекс има десетки стълбища и ескалатори, които водят посетители към разнообразие от зали, аудитории и библиотека.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment