Апартамент в София: Какъв имот да купим според нуждите

Апартаментите в София държат първенството в страната по цена и доходоносност. Но за да получим максималното от имота, който инвестираме, трябва да сме наясно в какво да вложим средствата си според търсенето на съответния тип наематели.

За краткосрочно отдаване под наем: Студия и гарсониери

Студиата и гарсониерите (вижте на Oikia.com) са идеални за самостоятелно живеещи лица, студенти или млади професионалисти, търсещи по-компактни и по-икономични опции, но онова, за което са най-предпочитани, определено е краткосрочното отдаване под наем с цел туризъм.

Разбира, се за целта е нужно имотът да има отлична локация и да отговаря на нуждите на потенциалните наематели. Тук централната част от София е най-атрактивна, тъй като там се намира и концентрация от забележителности и места за посещение.

За отдаване под наем на студенти: Апартаменти в близост до висши учебни заведения

Малки или големи, жилищата, които се намират в близост до университети и други образователни институции прави този вид имоти популярен сред студентите. За учащите е удобство да живеят на възможно най-малко разстояние от мястото, на което учат.

Студентите имат ниски изисквания (освен локацията, която е от първостепенно значение). Те са надежден източник на наем, тъй като студенти винаги ще има и в повечето случаи ще са от други населени места.

Въпреки това, трябва да сте наясно, че от тях не можете да очаквате твърде голям наем за жилище, като по тази причина е най-добре да избягвате инвестиция в твърде скъпо и луксозно обзавеждане.

За платежоспособни специалисти и бизнесмени: Луксозно обзаведени апартаменти в центъра

Хората, които имат по-висок стандарт на живот и търсят временно да вземат под наем апартамент в София, най-вероятно ще избират луксозно и напълно обзаведено жилище.

При този тип наематели обикновено има висока доходност, но те рядко остават за дълго, в противен случай биха предпочели да живеят в собствено жилище. Освен това, този тип имоти трябва да бъдат и с привлекателна локация.

Професионалисти, които работят в бизнес зоните на София, може да търсят жилища, които са удобни за тяхната работна локация. Други, от своя страна, търсят жилища близо до обществения транспорт, което прави пътуването до различни части на града по-лесно.

За лично ползване: Жилища в новостроящи се комплекси

Някои хора се интересуват от жилища за лично ползване. Ако и вие сте от тях, най-добрата възможност са новостроящите се комплекси, които предлагат модерни удобства и освен това изискват по-малко средства за ремонт и поддръжка.

Тук, разбира се, винаги е по-добре да заложите на жилище с две спални, тъй като по този начин ще разполагате с достатъчно лично пространство.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment