Алгоритмите на осветлението с LED ленти

Осветлението с LED ленти е наистина много практично и удобно. То може да се приложи както към всяко помещение, така и към всяко открито пространство. LED лентите се прилагат най-често в помещения като кухнята или банята. Те често могат да бъдат използвани в аварийно осветление. Сред продуктите, които предлагат LED осветление, има много голямо разнообразие, но най-широко използвани в бита са лентите.
Тези LED ленти много често могат да бъдат използвани като част от интериора. Те се инсталират много лесно дори и от непрофесионалисти, което прави поставянето им в шкафове, под дивани и на други нестандартни места приоритет. Вие можете да сложите LED лента и да изберете цветовете и интензивността на светлинния поток. Много е важно да се отбележи, че вероятно ще си купите LED лента само веднъж. Те се характеризират с много дълъг живот. Това е допълнителен бонус към ниския разход на енергия, който имат LED лентите.

Представяне
LED лентите имат наистина много предимства пред останалите видов осветление. Това е причината те да бъдат избирани за осветление при аварийни ситуации. Използват ги както обикновените хора, така и някои от институциите, които помагат при инциденти. LED лентите могат да бъдат използвани, за да обозначат и маркират разнообразни пътища за евакуация. LED лентата е приложима като независим източник на захранване, затова тя е най-ефективна в ситуация на пълна тъмнина.

Обикновеният живот
Най-често срещаните продукти в практиката са LED ленти, барове и панделки. Тази иновация почти е извадила от употреба крушките с нажежаема жичка. Те бяха най-масово използваният продукт за осветление, но това е вече в миналото. LED лентите много успешно заменят и флуоресцентното осветление. LED светлината може да послужи ефективно да осветите както дома си, така и много по-големи помещения като хотели, магазин, складове и т.н. Освен това LED лентите намират чудесно приложение в рекламата. Можете да ги използвате за ярки и функционални табели.
В дома си можете да си купите LED лента и да я поставите съвсем сами. Те намират най-често приложение на местата в дома ви, където се нуждаете от качествена светлина – най-вече кухнята и банята. Това разбира се не бива да ви спира да използвате LED лентата като акцента светлина във вашия хол или трапезария. Благодарение на залепващата и огъваща се лента, вие можете да я сложите практически навсякъде. Можете, например, да осветите ярко, своята масичка за кафе или голямата маса, на която се храните. Можете да поставите малка LED лента зад някое произведение на изкуството, за да подчертаете въздействието му.

Цели и категории на LED светлините
В зависимост от целите, с които използвате LED осветление, то може да се раздели в няколко категории:
1. Размерът на LED осветлението
2. Типа на LED осветлението
3. Честота на светодиодите в метър ивица
4. Цветът и цветната температура на светлините
5. Посока на светодиодите в лентите
6. Аксесоарите – димери и контролери
При закупуване на LED лента трябва да обърнете най-много внимание на вида и размера на светодиодите. Причината за това е, че те определят яркостта и качеството на работа на осветлението. Има три диапазона, с които се определя LED осветлението.
1. Ниска мощност
2. SMD мощност – (Surface Mount Device)
3. Висока мощност.
Вие трябва да изберете LED лентата или осветлението, според своите нужди и цели.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment