8 автоаксесоари, които всеки трябва да има в колата си

автоаксесоари Авто-мото свят

Някои хора смятат, че единствените неща, които им трябват, за да шофират, са ключовете за колата и пълен резервоар. Често обаче възникват произшествия и извънредни ситуации, така че подготовката преди тръгване на път е много важна. Независимо дали се вълнувате и забавлявате по време на шофиране, или пътуване от точка А до точка Б, понеже ви се налага, има няколко автоаксесоара, които всеки трябва да държи в колата си. Разбира се, никога не можете да сте изцяло подготвени за всичко, но с няколко основни неща можете да намерите изход от почти всяка ситуация.

автоаксесоари

Независимо от какъв модел и коя година е колата ви, трябва да има в нея основите две неща – резервна гума и крик. Но само те не стигат. Ако се окажете с изтощен акумулатор или с празен резервоар, ще са ви нужни още няколко неща, които ти ви помогнат.

Снабдете се със следните осем автоаксесоара и ги съхранявайте в автомобила винаги:

 1. Кабели за акумулатор
  Изтощеният акумулатор е един от най-често срещаните проблеми с автомобила, така че тези кабели са задължителни. Независимо дали сте забравили фаровете включени или студената зима е причината за не запалването, с кабелите за акумулатор ще върнете колата си към живота.
 2. Добра резервна гума
  Независимо, че всяка кола има резервна гума, ще бъдете изненадани колко малко от тях са наистина добри. Не бъдете от хората, които не заменят използваната резервна гума с нова, защото следващия път може да нямате късмет. Поддържането на качествена и изправна резервна гума е също толкова важно, колкото и останалите четири гуми на автомобила.
 3. Фенерче
  Разбира се, вашият смарт телефон има фенерче, но то не е толкова полезно, колкото истинското. Изберете модел с ярка светлина, с регулируем фокус и няколко режима, включително и SOS функция.
 4. Туба с гориво
  Свършването на горивото по време на пътуване може да се окаже голямо главоболие, особено ако нямате пълна в туба в багажника. Този резерв ще ви спести нуждата от теглене от пътна помощ и ще стигнете до най-близката бензиностанция безпроблемно.
 5. Комплект за първа помощ
  Никога не се знае кога ще ви е необходим комплект за първа помощ, така че наличието на този автоаксесоар в колата ви е много разумно. Предлагат се комплекти от различен брой части, които са лесни за съхраняване и пренасяне.
 6. Основен комплект инструменти
  Дори и да не сте механик, наличието на основен комплект от инструменти в колата ви, може да спаси положението, когато трябва да направите някои прости ремонти. Основното, от което се нуждаете е: гаечен ключ, клещи, отвертка и други.
 7. Мултифункционално зарядно устройства
  Вероятно вече притежавате комплект зарядни за всичко, но този вид, който винаги трябва да е в колата ви, е важен. Този уред може да се използва като зарядно устройство за всякакви електроники, автомобили и мотоциклети.
 8. Стъргалка за лед
  Въпреки че влиза в употреба само през зимата, това е нещо, което трябва да имате в колата си целогодишно. Ще си спестите дискомфорта от това да използвате ръцете си за разчистване на автомобила, когато падне първият сняг. Вземете си модел с подвижна телескопична дръжка, който се съхранява лесно и не заема много място, когато не се използва.

Разбира се има и други важни автоаксесоари, но гореизброените са от първа необходимост. Затова не губете време, а идете в най-близкият магазин или посетете онлайн магазин за автоаксесоари Flexzon.com, където ще откриете богат избор от различни продукти, които всеки уважаващ себе си шофьор трябва да притежава в колата си.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment