8 съвета за красота при чувствителна кожа

Имате съмнения, че кожата ви е чувствителна? Отговорете на следните няколко въпроси и разберете дали наистина вашата кожа се определя като чувствителна.

 1. Ако скоро сте си измили кожата имате ли некомфортно усещане и усещате ли я опъната?
 2. Получавате ли червени петна и обриви по вашата кожа по-често от останалите хора?
 3. Кожата ви лесно ли се зачервява ако е изложена на слънце дори и за кратко време?
 4. Имате ли неприятно усещане по вашата кожа след употреба на козметика?
 5. Кожата ви реагира ли негативно при употреба на химическа или цветна козметика?
 6. Страдате ли от преждевременна поява на бръчки и фини линии?
 7. Сърби ли ви вашата кожа или е предразположена към сухи петна?

Ако на повечето от въпросите сте отговорили с „ДА“, тогава няма съмнение, че вие имате чувствителна кожа. За да се грижите добре за нея е необходимо да използвате професионална козметика и да я защитите от въздействието на околната среда. Тук ще ви предложим някои практики и съвети, който могат да ви бъдат много полезни при грижата за чувствителната кожа.

Грижа за чувствителната кожа

 

Вижте 8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако имате чувствителна кожа:

 1. Избирайте козметиката си много внимателно
  Винаги избирайте козметични продукти, които са без парфюм в тях, защото козметиката с аромат може да предизвика нежелани реакции на вашата чувствителна кожа и да ви създаде проблем. Добре е да избирате и продукти без изкуствени оцветители в тях. Специалистите дори препоръчвате да се използва специална професионална козметика, която няма да дразни вашата кожа. Подобни козметични продукти можете да откриете в каталога на Beautyforce на http://beautyforce.bg/тип-кожа/чувствителна-кожа
 2. Използвайте меки почистващи средства
  Ако имате чувствителна кожа избягвайте използването на сапун и измиването на лицето с продукти, които съдържат консерванти и разяждащи химикали, тъй като те ще изсушат и увредят вашата кожа. Вместо това използвайте леки хипоалергенни почистващи средства.
 3. Почиствайте лицето
  След като сте почистили добре лицето си използвайте мека кърпа, с която просто потупвайте кожата си, без да я триете.
 4. Използвайте внимателно козметичните продукти
  Никога не тествайте нови козметични продукти върху лицето си особено преди излет или парти. Те могат да влошат състоянието на вашата кожа и да ви развалят настроението. Винаги използвайте продукти, които сте имали преди или са ви били предписани от дерматолог. Ако все пак решите да пробвате нова професионална козметика поискайте мостра, която да тествате като поставите малко крема от вътрешната страна на лакътя. Ако няма зачервяване или дискомфорт можете да го пробвате и върху лицето си.
 5. Грижете се за кожата на цялото си тяло
  Ако кожата не само на лицето ви е чувствителна, но и на цялото ви тяло, то вие имате нужда от любов, специални грижи и козметика. Винаги използвайте само душ гелове и кремове, които отговарят на вашия тип кожа, за да бъде тя мека нежна и еластична без следи от зачервяване.
 6. Ефективни тонери
  Ако вашата кожа е чувствителна никога не използвайте тонери, които съдържат алкохол. В случай, че не разполагате с професионален тонер подходящ за вашата кожа, по-добре опитайте с розова вода и чиста памучна кърпа.
 7. Кисело мляко+овесени ядки
  Направете си домашна маска за лице за чувствителна кожа, с кисело мляко и овесени ядки. С нейна помощ нежно ще отстраните мъртвите клетки и ще изравните тена на лицето си, без да източвате влагата. Редовната й употреба ще ви донесе свежа и сияйна кожа.
 8. Пийте много вода
  И накрая, но не на последно място, пийте много вода. Не сте ли чули, че водата прави кожата нежна и красива?

Следвайте съветите по-горе и се радвайте на здрава, сияйна и с младежки вид кожа.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment