8 стъпки да организирате бърз ремонт в баня

Щом заговорим за ремонти едва ли някой може да каже, че има лесни и бързи неща. Всеки ремонт е свързан с редица последващи проблеми и често плануваното и непредвидено се задълбава и от позиция на време и като финансов разход.

В какво се състои ремонта на бани – за Потърсихме мненията на някои специалисти по отношение ремонта и частичното освежаване на така важното помещение банята.

Кога трябва да предприемем ремонт в баня – предвид факта, че банята е едно от местата, в които всеки прекарва една немалка част от времето, то бактериите и микробите там са най-много. Именно това налага и честата употреба на силни и абразивни препарати, но много домакини вече знаят, че помагайки на едно химикалите вредят на друго. Така след не много време изцяло новата баня вече се нуждае от нова подмяна на теракот, фаянс и плочки. За подобен вид работа, много майстори не се наемат. Къртене на фаянс и теракот в баня е трудоемка и силно замърсяваща целия дом дейност. Педи обаче да се заловите с нея, потърсете специалисти.

За едни целият ремонт на баня се свежда до едното освежаване с латекс. За перфекционалистите обаче щом се заговори за баня, то става дума за цялостно обновяване на помещението. И тъкмо тогава се започва от основите с къртене на фаянс и теракот, от пода към стените и тавана.

Керамични душ плочки могат да бъдат повредени или счупени за период от години. Това може да включва увреждане на варов разтвор или дори отделни плочки, които често се напукат, причинявайки все по-сериозни щети, както на дома, така и на съседските. Водата има способността да проникне в стени или подовото пространство, където може да увреди основи или по-ниски пространства ниво. За да се предотвратят подобни бедствия в дома, то добре е да се следват инструкциите на специалистите по бани:

Премахване на повредени плочки заедно с лепилото за плочки. Често те са заловени с цимент под самите плочки и това налага намесата на Къртачи. Дори да изглежда лесно свалянето и къртене на фаянс и теракот в баня, доверете се на професионалистите. Те смятат, че една плочка може да се прекъсне и да доведе до начупване на съседни плочки. С помощта на варов разтвор трион или друг инструмент се изважда внимателно самата проблемна плочка.

По време на отстраняване на плочки теракот в банята, трябва да се внимава и с мембраната хидроизолация. С помощта на зидария малко, да пробитата дупка в центъра на плочките, трябва да се отстранят остатъците от мазилка. За по-големи плочки може да се наложи да се пробия няколко дупки, така плочката по-лесно да бъде освободена от стената и лепилото.

След като къртачите по къртене на фаянс и теракот в баня са си свършили работата, започва фината част от ремонта.

Предварително си осигурете новият вид фаянсови и/или теракотни плочки, лепило за тях и водоустойчива мембрана. При по-дребни пространства или подмяна на няколко плочки може да се ползва шпакла. Заменете плочката, като я натиснете към лепилото здраво. Уверете се, че фугите около плочката са еднакви и повърхността на инсталираните нови плочки е правилно инсталирана. Използвайте гъба и много вода, за да почистите излишната фугираща смес от повърхността на плочката. След като този материал изсъхне естествено и остави видима следа върху фаянса ще е трудно да се премахне. Използвайте силикон за ремонт всякакви фуги. Той е добър водоустойчив уплътнител за бани. Не се поддава на фугиране, а това го прави много предпочитан. Повече за услугите на фирма кърти, чисти, извозва, научете тук.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment