7 въпроса свързани с монтажа на PVC дограма

Идва момент, в който, както и вашите приятели или съседи ще сменяте дограмата на дома. И въпреки многото информация, с която вече сте се запасили има още редица въпроси, за които нямате отговори. Спрели сте се на избора на дървена дограма или PVC дограма, дори почти сте маркирали желания вид в магазина. Предлагаме ви кратко изложение на възможностите за монтаж, а наред с това може да узнаете и някои допълнителни неща засягащи PVC дограмата.

Въпроса свързан с монтаж на дограма не е за пренебрегване, защото освен от финансова гледна точка трябва да сте подготвени и за това, което ще се извърши във вашия дом. Инвестицията в дограма не се прави всеки ден, а и с нея искате да си гарантирате толкова много комфорт за години напред. От правилния монтаж на PVC дограма зависи функционирането й, нейната безпроблемна експлоатация, дълготрайност. Имайте предвид, че не е добре дограмата да се укрепва само с полиуретанова пяна. Поставянето на дюбели или специални винтове са от важно значение за нейният монтаж.

На пазара излизат и се налагат все по-нови изолационни материали. Към тях се отнасят ленти за по-добро уплътняване на фуги между самият прозорец и стената, лепенки с хидроизолационни свойства и други. Ако инвестицията в PVC дограма не включва тях, то правите голяма грешка, което в бъдеще може да ви изиграе лоша шега.

Съществуват не малко фирми, които предлагат цялостна услуга по предлагане, монтаж, сваляне на старите прозорци, шпакловане и измазване на отвори и разбира се всичко по монтаж на новата PVC дограма. Избирайки производителя на дограма, проучете въпроса около сертифицирането му. Качествената продукция е с номер за нейното производство, а никой не би избрал такава дограма, чиито произход е без известен или непознат. Сертификат за „Българско техническо одобрение”, означава, че дадения продуктът е тестван в лаборатория и отговаря на изискванията по закона изискващи стриктността и следящи за качествата и контрола над тях.

Преди пристъпване към монтаж на PVC дограма обърнете внимание на цените.

При избора на дограма за ново строителство фирмите наблягат на такава от най-нисък ранг. Евтината PVC дограма може да коства много средства, време и нерви на бъдещия собственик, момент, които друг при подмяната би имал възможност изрядно да проследи, проучи и да направи правилния избор.

При покупка на нова PVC дограма мислете, че тя не е за експлоатация само за година-две, тя е онова, което ще внася топлината, удобството и комфорта на помещенията ви, а подмяната й винаги е свързана с много съпътстващи щети, които не би било редно да си ги навличате излишно. Не е за игнориране голямата икономия на енергия и подобрения комфорт, който ще имате като краен резултат след монтажа на новата PVC дограма.

Обърнете внимание на фасадата. През последните години голяма част от огромните обекти, с големи стъклени фасади, се реализират, чрез фасадни конструкции. Обратно на класическа ригел-фостен фасада, този вид се монтира за кратко време. Важно предимство тук е, че монтажът се прави от вътрешността на сградата. Предимството при тях се проявява най-вече от факта, че са свързани с експлоатацията на сградата. Предлагат еластична връзка между отделните елементи и позволяват лесно поемане на различни деформации от основната конструкция. Гъвкавата връзка спомага за спиране на предаване за шума помежду различните етажи.

Преди монтажа на PVC дограма трябва да се проучат и въпросите свързани камери. Те имат директна връзка с коефициентите определящи нивата за топлопроводимост и шумоизолация. Повечето на брой камери осигуряват по-високи нива на топлоизолация и шумоизолация, но и оскъпяват дограмата. Броя им може да е 3, 4, 5 или 6.

За избора на стъклопакета също трябва да се отдели нужното време и внимание. Той играе голяма роля при изолация, видимост и пропускане на светлина. Стъклопакета може да се избира между еднослоен, двуслоен, трислоен и според броя на стъклата. Стъклата може да са еднакви или различни, според дизайн и материал.

Наред с подбора на стъкла е добре да се разгледат и предложенията на възможни цветове. Все по-голям интерес пробудиха ниско емисионните стъкла. Те спомагат за подобряване на качествата на стъклопакета спрямо топлоизолация. Разстоянието между отделните стъкла може да бъде запълнено с въздух, специален газ, аргон, малка топлопроводимост и изолационни качества.

Обкова е не по-маловажен момент. Дръжки, механизми, панти са от изключителна важност след монтажа и за правилното им функциониране, от което зависи издръжливостта на PVC дограмата. Научете за всички предимства и направете правилния избор.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment