6 съвета за емоционално справяне с преместването в нов град

Преместване в нов град, благодарение на услугите на хамали София

Особено ако сте живели в дом от 10 до 20 години, може да се почувствате привързани към мястото, от което трябва да се преместите. Сбогуването със скъпите съседи и напускането на дом, в който сте имали незабравими спомени. Може да ви накара да се разплачете и да се стресирате. Това е нормално, когато развиете сантиментална привързаност. Защо смяната на адреса е толкова трудно емоционално?

Съвет №1: Отделете моменти за престой:

Ако смятате, че ще се борите емоционално с преместването, отделете време. Това трябва да направят и тези, които се местят за първи път. Напишете списък с положителните неща, които ще се случат. Наред с положителните случки, запишете притесненията си и действията, които трябва да предприемете, за да намалите нивата на стрес.

Защо смяна на квартира иадрес е толкова трудно емоционално? Дори тези, които го правят, често се чувстват дискомфортно, защото ги стресира финансово, емоционално и физически.

Съвет №2: Разопаковайте бързо:

Някои хора ще оставят покъщнината си в кашони седмици след преместване, но това увеличава емоционалния ви смут. Заобиколете се с познати неща възможно най-бързо и елиминирайте риска да не намерите това, от което се нуждаете, когато възникне нужда. Може да изчакате ден или два, след като се преместите в дома, но изваждането на артикулите от кашоните и куфарите може да направи новия дом по-приветлив.

Съвет №3: Разгледайте квартала:

Отново, това проучване помага за усещането за познаване на мястото. В проучване от 2016 г. на Social Indicators Research изследователи от Германия и Холандия откриха как наскоро преместилите се прекарват повече време пред компютъра, разговаряйки със семейството и приятелите си, за да се успокоят.

Защо това действие толкова трудно? Създава перфектната буря от проблеми, като липса на приятели наблизо и непозната среда. Можете да намалите тези чувства, като се запознаете с новото местоположение веднага и срещнете нови хора, за да създадете нови контакти

Съвет №4: Отделете време да се адаптирте:

Преди да се опитате да се върнете към нормалния живот, отделете ден-два, за да се установите в новия дом. Дори току-що да сте се преместили от малък град в София, трябва да се сбогувате с позната среда.

Съвет № 5: Наемете хамалска компания:

Сбогуването със скъпия дом може да ви изтощи. Ще влошите положението, ако трябва да преместите всичко сами. Може да започнете да усещате сълзите, докато поставяте всичко в кашоните. По-добре си наемете лицензирана фирма, като хамали София. Наемането на хамалите, може да помогне за намаляване на това емоционално бреме. Все още може да се чувствате стресирани, но ще го чувствате по-малко.

Хамалите ще се справят с физическото повдигане и ще рискуват потенциалните опасности. Знаете ли, че някои от най-честите наранявания включват счупени пръсти, счупени ръце и пръсти на краката? Можете дори да нараните гърба си от вдигане на тежко. Вместо това наемете фирма за преместване София, която да се заеме с вдигането.

Съвет №6: Планирайте добре:

Бюджет.

Ден на преместването.

Опаковане.

Доброто планиране елиминира емоционалния стрес, който изпитвате в деня на преместване. Използвайте го като възможност да се отървете от нещата, които не искате в новия дом. Ако се чувствате изолирани, говорете с приятели или семейство онлайн. Може да се отправите към църква или събиране от някакъв тип, за да се свържете с местните жители в общността.

Заключение: Отиването в неизвестното може да ни стресира. Особено ако ще оставим ценни спомени в стар дом, това може да ни накара да се почувстваме емоционално изтощени. Предприемането на някои от описаните действия може да намали емоционалния стрес. Планирайте го добре и се опитайте да опаковате нещата предварително. Не искате да организирате преместване няколко дни по-рано, защото просто няма да сте готови за него и ще ви бъде по-трудно.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment