7 идеи за създаване дизайн в коридора

Статиите в модните коридори в уютен дом са несправедливо лишени от внимание и ние ще коригираме тази ситуация. Научете как да се създадете хармонична интериор коридор на апартамента с 7 идеи. Преди това обаче опитайте услугите на фирма HAMAL.BG:

№1 Арка вместо врата

Външният вид на помещението драстично е подобрена, ако се разруши стария вид, като по този начин повишава нивото на тавана. Полученото пространство може да бъде украсено с дъговидна стена от гипсокартон, гипс и покритие с боя. Ако тунелът не ви харесва, може да ограничите в грациозна дъга. Този ход почти винаги подобрява стаята, с изключение на случаите, когато декорацията на стаята стена не съвпада с извитият стил в интериора. В някои случаи тази идея е страхотна за изчистване на коридора. Това дава още по-голямо пространство, което може да бъде издадено в един цвят, с коридор или кухня.

№2 Уникално място

Модерното зониране е може би най-успешното и функционално решение в интериорния дизайн. И, разбира се, коридорът, без самостоятелна площ на апартаментите, иска да се слее с по-големите помещения. Това може да стане с помощта на стени и под в едно със следващата стая. За по-уютен и модерен външен вид може да поставите тапети, които да продължават из коридор в стаите. Ако изберете картина, като използва ярки цветове – бежово, златно, оранжево, имайте предвид, че вътрешността на тесният коридор може да е водеща към просторна стая.

№3 Завеси

Ако решите да затворите със завесите от плат коридор, то такива могат да са изработени от бамбук или дървени мъниста. В случай, че завесите са от плат, те трябва да докосват пода. Когато обаче са от други материали могат да бъдат поставени на 50-70 см от пода;

За входната врата на апартамента не е желателно да се ползват тежки завеси, с изключение на коридора, водещ до спалнята. Богатата драперия украсява входа на спалнята и може да е много стилен вход от естествено дърво и украсено с пластмаса. Това е не само естетически издържан вариант, но и по-евтин.

№4 Стенописи

Професионалната картина може да ви струва доста пари или да не струва нищо, ако рисувате сами. Флоралните мотиви, мозайка или национален орнамент ще бъдат стилно допълнение към интериора на дома ви. Вземете ярки, наситени цветове и намерите модели, които ви вдъхновяват. Всяко дете в семейството се наслаждава на анимационни герои и приказки. Ако сте от най-напредналите може да направите украса на стенописи в стила на улицата – графити.

№5 Галерия

Създаване интериора на един дълъг коридор – специален подарък за феновете на снимки в декоративна рамка. Започнете с факта, че ще приведете стената в ред с довършителни материали (тапети без модел или боя). Такива предоставят лесни идеи за осветление на тавана и така може да засилите своята галерия:  домашни снимки; детски рисунки; репродукции на известни картини; оригинални пейзажи или натюрморти. Такава украса изисква известна инвестиции за рамката, с или без стъкло.

№6 Височина за младите катерачи

Идеята е за монтаж на стена с барове, сгъваема люлка и специални пейки за катерене. Всичко, което трябва да направите е закупуване на спортни стоки. Монтирането на всички елементи и конвенционални винтове може да създаде необичаен и интересен интериор в коридора.

№7 Рафт или рамка

Страхотна идея, която изглежда удобно, нежно и малко небрежно. Отнема съвсем малко пространство и може да служи за декориране, съхранени, украса или част от малката зона.

Тайната на добре направеният и монтиран рафт е в индивидуалната поръчка за мебели. Не мислете, че това е твърде скъпо, ние говорим за прости структури, изработени от дърво или ПДЧ. От друга страна, ако имате подходящи инструменти може за няколко часа да се съберете приличен рафт в коридора напълно сами.

Създайте коридора и всяко друг пространство в и около дом си и няма да съжалявате.

Разберете и някои техники по почистване на дворове. Коридорът, както и двора, често остават на по-заден план в проектите ни. Не ги лишавайте от нужното внимание, защото много пъти те са лицето на апартаменти и къщи. Те са това, което ще говори за вас – стопаните на дома.

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment