6 неща, които подобряват мъжката потентност

Качеството на живот все повече намалява в изминалите десетилетия. Всичко това изиграва лоша шега над репродуктивността у мъжа. За да подобрите мъжката потентност, вслушайте се в съветите, които дават специалистите:

  1. Яжте здравословни храни – ролята на диета в мъжката плодовитост е напълно обяснима. Тялото ни възпроизвежда сокове, секрети и клетки за възпроизводство, в резултат на това, което му даваме. Освен това стремейки се да минимизираме нездравословните храни, да изключим напълно вредните храни и напитки и да водим по-екосъобразен начин на живот е голяма стъпка по пътя към успеха и задържане на потентността в годините напред.Въпреки, че науката може да даде заключение, че все още има смисъл хората да ядат разнообразни здравословни храни, включително и изобилие от плодове и зеленчуци, които са богати източници на антиоксиданти, които помагат за получаването на здрави сперматозоиди. Мъжете трябва да консумират богати на фибри храни, здравословни мононенаситени мазнини и умерени количества чисти белтъчини. Кофеинът има ефект върху мъжката плодовитост и потентност, а в графата вредни челни места се отреждат и на алкохола и цигарите.
  2. Физическа активност – редовните физически упражнения, помага за намаляване на стреса, а това кара мъжете да се чувстват по-добре в дългосрочен план. Докато са физически активни, е от полза, интензивно упражняване на изморителни тренировъчни, които засилват производството на мъжки хормон тестостерон. Последният увеличава сексуалното желание и засилва потентността.
  3. Изследванията показват, че колоезденето може да повлияе на сперматозоидите, защото спортът включва дълги периоди в седнала позиция, която увеличава скротума температурата в тестисите, в резултат на вибрации, с те водят до травми.
  4. Много мултивитамини състави за мъже могат да включват антиоксиданти, витамини С и Е, селен и минерали и цинк. Някои изследвания установили, че антиоксидантите могат да предизвикат леко увеличение на броя на сперматозоидите и да засилят тяхното движение. Логично е, че антиоксидантите могат да подобрят качеството на спермата, тъй като те могат да предпазват от свободните радикали, които причиняват увреждане на ДНК на сперматозоиди.
  5. При мъжете над 50 г. е налице спад в нивата на тестостерон, които могат да окажат влияние върху функцията на сперматозоидите, а от там да намалят потентността. По-възрастните мъже също могат да имат повече увреждане на ДНК в спермата им. Тези промени могат да означават, че е необходимо по-внимателно отношение към качеството на живот.
  6. Пушенето е свързано с намалена качеството на спермата. Изследванията показват, че при мъже пушачи вероятността за малък брой сперматозоиди и намалени движения на сперматозоидите, нараства драстично. Отказването от цигарите е добра предпоставка за увеличаване на мъжката потентност.
Директория за статии Blogomania.org
Add a comment