6 изненадващи факта за масажите на цяло тяло

June 2, 2017 | Автор: | Публикувано в Здраве

Всички знаем, че масажите са много подходяща терапия за отпускане и намаляване на стреса, но те имат и ред други предимства за човешкия организъм. Потърсихме мнението на специалистите от HBO Medical Support Center и те ни предоставиха тези 6 причини, заради които си струва човек да се подложи на масаж на цяло.Цялостен масаж

 1. Масажите помагат за облекчаване на дисбаланса причинен от дългото стоене
  Повечето от хората в съвременното ни общество работят в офиси и дълго се застояват седнали пред компютъра в една и съща поза, което води до постурален стрес, който се проявява в областта на раменете и врата.
  Работещи на бюро, пазете се! В по-напреднали форми този стрес се проявява, като болки и слабост в долната част на гърба и лутеалната област, дължащи се на продължителните периоди на седене.
  За щастие масажът може да облекчи дисбаланса, причинен от заседяването, ако редовно посещавате масажист.
 2. Облекчава мускулните болки
  Имате болки в мускулите? Масажът на цяло тяло може да ви помогне, защото чрез него се увеличава и подобрява кръвообращението. Установено е, че масажът е толкова ефективен, колкото и другите методи за лечение на хронична болка в гърба.
 3. Масажът успокоява тревожността и депресията
  Масажът в своята същност представлява човешкото докосване, което с безопасно и приветливо и извършено професионално може да има изключителен терапевтичен ефект и да внесе много спокойствие в живота на човека.
  Според едно проучване е установено, че пациентите, които са били депресирани и тревожни са станали много по-спокойни и щастливи, а нивото им на стрес значително е намаляло, след като са били подложени на цялостен масаж.
 4. Масажът подобрява съня
  Чрез масажа не само се насърчава съня, но той също така помага и на тези, които не могат спокойно да си починат.
  Когато на бебета бъде направен масаж, те спят повече, плачат по-малко и са по-малко притеснени. Родителите сами трябва да им правят масаж, тъй като за това не се изисква определена техника, а бебетата усещайки топлите майчини длани ще се успокоят и ще заспят сладък сън.
 5. Масажите повишават имунитета
  Установено е, че масажът стимулира образуването на бели кръвни клетки, които играят голяма роля в защита на човешкия организъм от заболявания. Благодарение на него много пациенти с HIV са подобрили имунитета си.
 6. Масажът облекчава главоболието
  С масажа на цяло тяло се намалява честотата и тежестта на напрежение при главоболие. В това можете да се убедите и сами, като си запишете час за масаж на цяло тяло в HBO Medical Support Center, когато ви заболи главата. Дори и една сесия от масажи би могла да намали ефектът от болката при пациенти с хронично главоболие.

Важно е да кажем, че масажа е полезен метод за релаксация и лечение на цялото тяло, но той трябва да прилага само от специалист, които знаят подходящите техники и методи за извършването му.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.