5 Важни Съвета за Безопасност При Кабелния Мениджмънт

Няма бизнес, в който да не участват кабели, тъй като те се използват за компютри, захранване производствени машини и много други аспекти. Обичайно е да видите група от кабели, които са вързани на определено място, но има и много норми за безопасност, които трябва да се спазват стриктно за да бъде работата безопасна.

Съвети за Безопасност

Като се има предвид използването на кабелите в различните отрасли, нормите и изискванията са индивидуални за отделните сфери. Въпреки това, съществуват пет основни съвета за безопасност, които създават необходимостта от прилагане на аксесоари за мениджмънт на кабелите. Това са:

  1. Неправилната подредба на кабелите води до хигиенни пречки при приложението им в медицинската индустрия

В медицинската индустрия има много строги изисквания за безопасност, отделно от тези при инциденти и изтичане на електроенергия, тъй като има много кабели, които са използвани за различни нужди в болничната среда. Безопасността и хигиената са задължителни правила, които трябва да се следват в рамките на помещенията и кабелите са неразделна част от това.

  1. Щуцери за Ограничаване на Замърсяването

Правилната защита на кабели от нацепване или разпадане, или от попадането на прах или замърсители в оборудването през отвора за кабелите. Това може да се избегне като се изберат аксесоари като щуцерите, които създават абсолютна херметичност на кабела в отвора на панела или дъската и предотвратяват проникването на прах или други замърсители да попаднат в съоръженията.

  1. Изискване за Устойчивост при Токови Удари

Възможните токови удари могат да се дължат както на кабелната инсталация, така и на промените във волтажа и са опасни за хората, които работят с оборудването. Щуцерите покриват кабелите и така им осигуряват допълнителна защита. Те са подходящи в индустриите, където се изисква по-голяма безопасност и защита от кабелите.

  1. Високотемпературни Приложения

Защитните компоненти за кабелните инсталации остават задължителен продукт за безопасност при високотемпературни приложения. Висококачествените щуцери са най-добрият избор, защото издържат на различни работни температури, вариращи от -20 ° С до +100 ° С. Тези компоненти могат да предпазят кабелите от реакции при температурните вариации, като например стапяне или запалване.

  1. Кабелна Защита в Рискови Сектори

Щуцерините тапи са предназначени за уплътняване входове, които не се използват. Тези компоненти са на разположение при Викиват в различни размери на метричната резба, за да се поберат в стандартните размери щуцер. Това са елементарни за поставяне, не са никак скъпи, могат да се използват в опасни и рискови приложения.

Получаване на Допълнителна Безопасност при Монтаж на Кабели

Предлагат се гайки и шайби, създадени за добавяне на допълнително запечатване на кабелите, които са фиксирани със щуцери. Това са прости компоненти, но са много ефективни при заключването на щуцерите към арматурата или уреда. Те имат широко приложение в индустриите, в който основното изискване е безопасността.

Удароустойчив Найлонов Материал

Найлоновите щуцери са специализирани в осигуряването на защита на кабелите, като материалът осигурява удароустойчивост на щуцерите.

Заключение

Мниджмънтът на кабелите остава важна грижа, по отношение на безопасността. Когато става въпрос за инсталиране на кабели в компоненти, които изискват особено внимание, трябва да се предприемат мерки, за да се предотвратят възможностите за токов удар, удар, изгаряне, замърсители и т.н. Както стана ясно, употребата на щуцери в комбинация с подходящи шайби или гайки осигурява безопасния мениджмънт на кабелите.

 

 

 

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment