5 съвета при избор на части онлайн за вашия автомобил

Авточасти от Autoo.bg Авто-мото свят

Авточасти от Autoo.bg

Понякога ремонтът на автомобила не изисква посещение в автосервиз или автомеханик. Вие можете сами да си намерите онлайн необходимата ви част или аксесоар и да ги замените за кратко време ако разбира се знаете как. Ако не винаги можете занесете закупените авточасти в сервиз и да ви ги сменят специалисти.
Истината е, че в магазините онлайн вие бихте могли да намерите части и аксесоари на достъпни цели или с голямо намаление от цената предлагана в обикновените магазини. Но преди да започнете да търсите сами части онлайн вижте тези 5 бързи съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор.

Избор на авточасти:

 1. Коя година е произведен автомобилът ви, коя марка и модел?
  Ще ви се наложи да знаете и повече неща за него. Повечето модели имат няколко варианта, които могат да имат множество подобни части, но и такива, при които има разлика. Някои авточасти, които изпълняват нестандартни функции могат да бъдат включени в един модел, а в друг да липсват. Разгледайте внимателно раздела на авточасти и системи в ръководството за потребителя на автомобила ви.
 2. Научете малко терминолигия.
  Ще избегнете много загуба на пари и време, ако знаете не само името на авточастите, които ви трябват, но и това което правят и как взаимодействат с останалите части от вашия автомобил. Напишете си авточасти и термини, с които не сте запознати и колкото по-малко са те толкова по-добре.
 3. Купете алтернативни авточасти.
  Не винаги е необходимо да купувате оригинални авточасти от производителя. Има и други фирми, които произвеждат авточасти съвместими с вашата марка и модел автомобил. Цената не е всичко обаче, важно е да проверите материалите, от които са изработени те и дали може да получите гаранция за тях. Също така можете да помислите и за покупката на оригинални части, но втора ръка, които да вземете от някоя автоморга, но ако се спрете на този вариант задължително се уверете, че необходимите ви части са в изрядно състояние.
 4. Не всички части могат да бъдат на разположение.
  Ако автомобилът ви е сравнително нов, на около 2 години или по-малко, някои от авточастите, които са ви необходими може да не са достъпни все още на пазара за резервни части. Тогава вашата единствена алтернатива е да потърсите контакт с производителя.
 5. Проверете спецификациите.
  Резервните авточасти са много специфични. Внимателно гледайте, за коя страна на автомобила правите поръчката, защото може да е същата част, но да не пасва на точното място или да подава грешно напрежение. Преди да направите потвърждение на вашата покупка онлайн проверете в ръководството на вашия автомобил как е точното име, термин или номер на търсената от вас част.

След като вече сте запознати с основните неща, за които трябва да внимавате може да потърсите необходимите ви части в богатия каталог на Autoo.bg, където със сигурност ще откриете точно тези авточасти, от които имате нужда с цени без конкуренция и гаранция за качество.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment