5 съвета за боядисване след шпакловане

Боядисване с латекс Дом и семейство

Боядисването на една свежо шпаклована стена е едно от най-удовлетворяващите неща в довършителната и освежителна ремонтна дейност.

Много хора се чудят това как да подходят към един подобен проект – дали да наемат професионално боядисване, каквото предлагат от BestMaster.bg, или да го направят сами.

Ето пет съвета за това как да боядисвате след шпакловане на стената.

1. Използвайте грунд преди да боядисате

Колкото и да е фина една шпакловка, колкото и добре да е направена и изравнена, какъвто и да е нейният състав, винаги е добре да грундирате основата.

Ролята на грундът преди боядисване е да изравни попивателната способност на шпакловката, което да уравновеси цветовете и да направи целият процес доста по-лесен.

2. Латексът е най-добър за вътрешна употреба

Боядисване с латекс

Ако ще боядисвате вътрешно, то е най-рентабилно и лесно да използвате латекс на водна основа. Преди да продължите е добре да проверите дали стената е изсъхнала, за да не се получи някакъв вид смущение на цветовете.

Латексът, с който се боядисва, съхне доста бързо, особено ако е санитарен латекс – той е най-лесен за поддръжка, но за сметка на това е скъп.

3. Избягвайте лаковите финиши

Добре е да избягвате лаковите финиши върху стени с шпакловка, тъй като те оставят леко лепкава текстура, която може да бъде доста неприятна на допир и на вид.

Ако не сте съвсем сигурни какво да направите, винаги можете да се обадите на BestMaster.bg, за да ви дадат съвет.

4. Боядисване с тебеширена боя върху шпакловка

Най-доброто нещо, което можете да направите, ако боядисвате детска стая, е това да боядисвате с тебеширена боя върху шпаклована стена.

Стената е равна, гладка и изключително приятна на допир, което е идеално за подобен вид боя.

5. Използвайте пистолет за ограничаване на консумацията

Пистолетите за боядисване са отличен избор за всеки човек, който иска да намали консумацията на боя и да ускори процеса по боядисване.

Ако наистина търсите най-удобния начин да боядисате своя дом след като той е бил шпаклован, то нашата препоръка е да потърсите услугите на BestMaster.bg.

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment