5 неща, които трябва да имате предвид при избора на детско столче за кола

April 3, 2017 | Автор: | Публикувано в Дом и семейство, Онлайн магазини

Покупката на детско столче за кола не е никак лека задача за повечето родители, тук ще откриете 5 важни неща, които ще ви бъдат от голяма полза и ще ви улеснят при вашия избор.

Детско столче за кола

1. Да бъде лесно за използване
Всички майки при пазаруване на столчета за кола се интересуват, каква безопасност предлагат те. Всички столчета, които са на нашия пазар задължително отговарят на строги стандарти за безопасност, но ключовият въпрос е дали дизайнът им ги прави лесни за експлоатация. Неправилната им употреба е голям проблем, много от тях се използват неправилно.
Има много фактори, които влияят върху лесната им употреба от опростения процес за инсталация до разположение, които са указани на етикетите на самата седалка.
Докато сте в магазина проверете катарамите и се опитайте да откопчеете и закопчеете колана. Да го затегнете и отпуснете отново. Да се опитате да регулирате неговата височина. Опитайте се да освободите седалката от основата и да я закачите отново. Тези действия ще ви помогнат да разберете, как точно работят механизмите на детското столче за кола. Така с разглеждането на различни модели ще може да определите, кое от тях ще бъде лесно за употреба и кое не.

2. Да се побира в колата ви
Дори и да не ви се вярва много от моделите на столчета за кола имат несъвместимост със седалките на автомобила. При много коли и по-специално при по-малките модели, седалките могат да бъдат по-дълбоки и по-малки или просто на задната седалка да няма достатъчно място за поставяне на столче, освен ако не се махне предната седалка. Всяка седалка е различна, за това е добре, преди да купите столчето да се съобразите с тези условия.
Попитайте в магазина или още по-добре ще бъде, ако можете да изпробвате столчето в автомобила си преди неговата покупка. Добре е да има достатъчно място между предната седалка и столчето за кола, за да може то да се сваля и слага безпрепятствено.
Съвет: Докато сте в магазина се опитайте да инсталирате столчето и вижте дали може да намерите инструкции за неговото поставяне, които са ясно написани на етикетите.

3. Има ли достатъчно място за детето ви в него
На този въпрос е почти невъзможно да се отговори еднозначно, тъй като повечето родители купуват столчето за кола преди още да се е родило детето им. Има доста широк диапазон при избора на столчета, в тях може да седне дете от 18 кг до 35 кг.,а ограниченията за ръста са между 73-82 см. Важно също така е началното тегло на детето, при някои модели то е 4 кг, а при други е 5 кг. Ако във вашето семейство се раждат по-големи бебета имайте това предвид и купете по-голямо столче, ако очаквате близнаци или бебето ще се роди преди термина, подходящо е по-малкото. Важно в случая е децата ви наистина да се чувстват комфортно в избраното от вас столче. Трябва да имате предвид, че някои бебета бързо надават на тегло и бързо надхвърлят ограничението за килограми, а други ще пораснат по-бързо на височина много преди да достигнат лимита за тегло.

4. Да бъде удобно
Вие искате столчето за кола, което купите да бъде удобно не само за вашето дете, но и за вас. Някои модели са по-леки от други, а също така има и вариант без или с дръжки, с които може да ги носите заедно с вашето дете. В повечето случай те не са особено удобни, но има модели, които определено ще ви харесат. Вземете столчето, докато сте в магазина сложете в него някаква тежест и се опитайте да го носите за няколко минути. Анализирайте, лесно ли се справяте с тази задача.
За комфорта на вашето дете избирайте столчета изработени от дишащи материи. Също така е важно те да имат определен ъгъл, както този в детската количка, за да може детето ви да се чувства удобно, да има добра циркулация на въздуха и главата му да бъде в подходящо за неговата възраст положение.

5. Да има възможност да се използва с детската количка
В днешно време големите компании произвеждащи детски колички предлагат автомобилни адаптери за седалки за най-популярните модели столчета за кола, така че сега родителите имат много добри възможности. Много от тях първо купуват столчето, а след това и детска количка, която е съвместима със столчето. Ако вашите възможности са ограничени и не ви се инвестират пари в добра детска количка, това е един доста разумен ход. Но ако обмисляте да купите наистина качествена количка, за която да отделите повече средства и смятате, че тя е ваш приоритет, то определено няма да сгрешите, защото реално вие ще я използвате по-дълго време. Докато столчето за кола ще може да използвате 1 максимум 2 години.

В случай, че все още не сте избрали столче за вашето детенце можете да го направите на http://www.minimod.bg/столчета-за-кола, където ще откриете богатия избор от модели, групирани в различни категории според години и килограми на детето.

Оставете своя коментар

Трябва да влезете в сайта за да оставите своя коментар.