5 начина да се погрижите за кожата си през есента

Грижа за кожата през есента с професионална козметикаСезоните навън се сменят, а заедно с това и вашата кожа претърпява неизбежни промени. Когато топлото лято дава път на хладните дни на есента, вие също трябва да промените както грижата за вашата кожа, така и професионалната козметика, която използвате.
Предлагаме ви 5 начина да се погрижите за вашата кожа с настъпването на есента.

 1. Отървете се от мъртвите клетки на кожата
  Наближава зимата, а с нея предстоят и най-студените месеци, които несъмнено ще окажат своето неблагоприятно влияние върху вашата кожа. Когато навън стане студено, в закритите помещения става топла. Това изсушава въздуха, заедно с него и вашата кожа. За да запазите свежестта на кожа си задължително използвайте специална професионална козметика, която ще отвори порите и ще премахне сухите мъртви кожни клетки. Добре е да ексфолирате кожата си веднъж седмично, а след това да я намажете с леко овлажняващ крем. Така вашата кожа ще бъде доволна.
 2. Защитете я в сухо време
  Всички знаем, че превенцията е най-доброто лекарство, това е вярно и по отношение на грижата за кожата през есента. За да защитите кожата си от атмосферните влияния, изберете нежна и без запушване на порите професионална козметика за почистване (за разлика от сапуна, който може да изсуши кожата ви) и след това намажете с лек овлажняващ крем. Когато излизате навън не забравяйте и останалите части от тялото си. Без влажността на въздуха цялата ни кожа е изложена на риск от изсушаване. Сложете малко естествен лосион на нощното си шкафче и сложете на ръцете си и краката преди лягане. На финала, горещите вани са най-доброто лечение в по-студените месеци, но твърде горещата вода също води до изсушаване на кожата. За това най-добре е да си взимате душ или вана с не толкова гореща вода. Тези съвети ще запазят кожата ви свежа и здрава, дори когато сте изложени на есенните ветрове.
 3. Изберете правилната козметика
  Ако искате да подчертаете естествената си красота с малко грим, използвайте го като шанс да защитите вашата кожа от лошото време. Много марки фон-дю-тен включват хидратиращи и слънцезащитни фактори и благодарение на тях, кожата ви е готова да посрещне сутрешния студен есенен вятър. Също така можете да използвате и професионална козметика със засилено съдържание на витамин С и UV фактор срещу ранното есенно слънце, с които да запази кожата ви млада.
 4. Преразгледайте вашата диета
  Въпреки, че е изкушаващо да запълните есенните месеци с аромат на тиква и кафе, помнете, че това, с което се храните играе важна роля, за това как изглежда вашата кожа. За да запазите кожата си чиста и здрава, опитайте пречистваща диета от пълнозърнести храни, плодове, зеленчуци, чистите протеини и здравите омега-3 мазнини. Избягвайте сладки тиквени напитки, а вместо тях изберете здравословни вегетариански рецепти! Вашата кожа ще ви благодари.
 5. Пийте достатъчно вода
  Пиенето на достатъчно вода може да бъде лесно през горещото лятото, когато цялото ви тялото иска да бъде хидратирано. Въпреки това пиенето на вода е също толкова важно и през есенните месеци, когато времето заплашва кожата ви от изсъхване. Хидратацията на клетъчно ниво е изключително важна за вашата и има пряк ефект върху вашата външност. Можете да консумирате не само вода, но и билков чай с аромат на ябълки и канела.

Есента е сезона на промяната! Помогнете на вашата кожа да запази своя красив и свеж вид въпреки студеното време навън. Лесно е просто спазвайте тези 5 съвета и използвайте подходящата за вашата кожа професионална козметика, която можете да откриете на Beautyforce.bg. Вие и вашата кожа заслужавате най-добрата грижа!

Директория за статии Blogomania.org
Add a comment